Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
rrobert - помощник
Някой запознат ли е с климатиците на хитачи, може ли да се разчита на тях? предлагат ми този модел за около 850лв (1000) с монтажа
EDI - майстор
Това е модел за Европа от тази година.За какво помещение ти трябва-кубатура, предназначение, изолация, разположение.По принцип са среден клас климатик, неизпитан в зимни условия.Сходен е със стария модел Н2 серията, който е изпитан в зимни условия и работи добре, ако е правилно оразмерен.
rrobert - помощник
около 22кв.м е стаята - всекидневна; по-принцип даже ще има и парно, но тъй като е ново жилище (тухлено, дървена дограма, запад-север) не знам колко ще грее тец-а, и климатика зимата ще ми е като резервно отопление, но все пак ми се иска да е нещо на което да може да се разчита, а посочения ми изглежда като добра оферта, особено с разхода и нивото на шум
EDI - майстор
Големичка е стаята, 25-цата ще е малка, трябва поне 35-цата за вземеш.За това помещение, което е сигурно към 60 кубика, ти трябват около 70 до 80 вата на кубик, т.е. от 4,2 до 4,8 кв номинално отопление, а 25-цата е 3.4 номинал.35-цата е 4,2 и ще свърши работа, ако не ти е основно отопление.Ако искаш да ти е основно и да те топли добре при ниски температури /под-10/, трябва да отидеш на други машини, с малко по-висока мощност по номинал.
rrobert - помощник
абе консултанта от фирмата както го сметна излезе че би трябвало да е достатъчно за тази стая, не се сещам обаче по каква формула го смяташе
EDI - майстор
Те в магазина много работи ще ти сметнат, защото слагат по 50-55 вата на кубик, което обаче за ниски темпертури не стига.Освен това ХИТАЧИ не е най-доброто ,коет оима на пазара.Гледат да продават, а пък каквото стане.25-цата ще издъхне под-7, -10.Слагат се грубо 70-80 вата на кубик за да ти стигнат за студовете, още повече, че си север-запад.Изолация имаш ли на помещнието.
rrobert - помощник
благодаря за съветите!
тъй като и без това ми е като резервен вариант на тец-а, за сега решихме да се оправяме с маслен радиатор....

Тема "hitachi ras/rac-d25fh6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: