Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
$64EN - специалист
ето как правя замаската

Прикачен файл

mazaska-4.jpg
и преди да е "дръпнала " шпакловката слагам разтвора за замазката в пропорция 3:1 на дебелите места и 2,5:0,5:1 (пясък:теракол:цимент ) на тънките места
mazaska-4.jpg (67.01 KиБ) Видяна 18122 пъти

Прикачен файл

mazaska-3.jpg
шпакловам ли шпакловам
mazaska-3.jpg (74.99 KиБ) Видяна 18122 пъти

Прикачен файл

mazaska-2.jpg
като дръпне водата шпакловам с теракол - в случая церазид цм 11
mazaska-2.jpg (70.51 KиБ) Видяна 18122 пъти

Прикачен файл

mazaska-1.jpg
първо мокря
mazaska-1.jpg (65.48 KиБ) Видяна 18122 пъти
nihonjin - специалист
Харесва ми как работиш!

Това шпакловане с теракол преди основната замазка е излишно престараване. Ако те съмнява дали основата ще хване намажи я с рядък теракол с четка или метличка. Но би трябвало и направо с циментовия разтвор да стане.
rendo - специалист
Супер си братле за сега се справяш перфектно .
Аз лично преди време бях закъсал за парички и ми се наложи да по блъскам малко замаска (около 400 кв/м) аз правя следното което не съм сигурен че е най ефикасния метод но все пак споделям.

Където е най високо в апартамента го приемам за 0 най високите части на пода както всички знаем са в ъглите .

след което с вода и много цимент правя шприца който чакам да изсъхне напълно.

след което
хващам едно ниво след кото правя пилетата аз ги правя от еднакво нарезан гипс картон след което с лепило за картон след което като изсъхнат ги окрепвам с бетона.

след като изсъхнат напълно правя майките по познатия начин като се старая да използвам по дълъг мастар така че да стъпва поне на 3 пилета за да подава максимално еднакво ниво след което когато изсъхнат ги шприцовам и тях с цимент и вода .
След което започвам с матеряла гледам да не е е много мокър тъй като когато е много мокър започва да сляга и да прави кореми и вдлъбнатини.

ако дебелината е над 10 см на замаската предпочитам да шляпам подложен бетон след което замаска около 3-4 см.

докато напълвам замаската я "трамбовам" възможно най много с пердашката за да слегне при самото поставяне .

след половин час след като вече съм напълнил изчаквам около 30 мин да дръпне водата и отгоре с голява пердашка я заравнявам.

след което когато дръпне 2-3 дена за да не се рони докато се рони докато се стъпва преди да е сложена подова настилка взимам една метла и с много силно циментово мляко а именно само цимент и вода я измитам отгоре което и дава здравина и не позволява ронливост.

на местата където е под 3 см гледм да е с много силен матерял а ако има и тръби за парно или просто ме съмнява слагам по малко мрежа за изолация помага много ....

дано някой от нещата да са били полезни за любопитните
$64EN - специалист
nihonjin написа:
Харесва ми как работиш!

Това шпакловане с теракол преди основната замазка е излишно престараване. Ако те съмнява дали основата ще хване намажи я с рядък теракол с четка или метличка. Но би трябвало и направо с циментовия разтвор да стане.
радвам се че се харесва труда ми :)

относно шпакловането с теракол- преди и аз си правих шприц от вода цимент и теракол , но с времето прецених че е подобре да не правя шприц а да го шпакловам , защото - когато теракола е по-редък ( за размазване с метла ) съотношението вода:теракол е доста по-слабо отколкото на обикновения теракол . и си мисля , че когато е рядко тераколчето си губи качествата .
също тъка си мисля че е подобре да се шпаклова преди замаската , защото при шпакловането се прилага натиск и влиза лепило и в най-малките дупчици и цепнатинки . а ако се шпаклова точно преди да се почне замаската и не се остави да изсъхне теракола , замаската залепва доста здраво към слоя шпакловка после не завиждам на този който реши да кърти замаската след време ако се наложи :lol:
rendo написа:
Където е най високо в апартамента го приемам за 0 най високите части на пода както всички знаем са в ъглите .

след което с вода и много цимент правя шприца който чакам да изсъхне напълно.

след което
хващам едно ниво след кото правя пилетата аз ги правя от еднакво нарезан гипс картон след което с лепило за картон след което като изсъхнат ги окрепвам с бетона.

след като изсъхнат напълно правя майките по познатия начин като се старая да използвам по дълъг мастар така че да стъпва поне на 3 пилета за да подава максимално еднакво ниво след което когато изсъхнат ги шприцовам и тях с цимент и вода .
След което започвам с матеряла гледам да не е е много мокър тъй като когато е много мокър започва да сляга и да прави кореми и вдлъбнатини.

ако дебелината е над 10 см на замаската предпочитам да шляпам подложен бетон след което замаска около 3-4 см.

докато напълвам замаската я "трамбовам" възможно най много с пердашката за да слегне при самото поставяне .

след половин час след като вече съм напълнил изчаквам около 30 мин да дръпне водата и отгоре с голява пердашка я заравнявам.

след което когато дръпне 2-3 дена за да не се рони докато се рони докато се стъпва преди да е сложена подова настилка взимам една метла и с много силно циментово мляко а именно само цимент и вода я измитам отгоре което и дава здравина и не позволява ронливост.

на местата където е под 3 см гледм да е с много силен матерял а ако има и тръби за парно или просто ме съмнява слагам по малко мрежа за изолация помага много ....
харесвами сиситемата ти за замаски :)

и аз от известно време открих , че като се трамбова замаската с маламашката доста по малко напуква като изсъхне .

готино ми звучи и начина ти за правене на пилетата ( с лепило за картон и гипс кашон :) ) тъка ще стягат доста по-бързо и ще се спестява бая време за чакане да съхнат циментовите пилета , иначе сичките други неща ги правя и аз . само не съм тествал пердашенето накрая - аз пристъргвам с мастара .
$64EN - специалист
не ви харесаха проектите на окачения таван със скрито осветление който бях проектирал ли? за това ли ги изтрихте снимките рибятю :?
velsi - Почетен майстор
Загубили са се при смяната на сървъра. Качи ги пак.
$64EN - специалист
ох олекна ми :)
ето публикувам ги пак снимчиците на чертежите на проектите , които бях направил специално за този апартамент на AUTOCAD

дано ви харесат :)
ако нещо не ви харесва моля кажете да си знам за себеси и да се осавършенствам

Прикачен файл

koridora.jpg
това исках да е тавана в коридора само лъните не съм ги начертал- исках да са 5 броя с големия квадрат
koridora.jpg (44.01 KиБ) Видяна 10428 пъти

Прикачен файл

celiq apartament.jpg
а това спалнята
celiq apartament.jpg (62.04 KиБ) Видяна 10428 пъти

Прикачен файл

tavani-skrito hol ot doly.jpg
тавана в хола поглед отдолу
tavani-skrito hol ot doly.jpg (41.6 KиБ) Видяна 10428 пъти

Прикачен файл

tavani-skrito hol otgore.jpg
тук исках луничките да са разположени симетрично в арката и да светят хоризонтално една към друга . по проект бях решил осветлението да е на 3 отделни тпрекъсвача - един за луничките , външната част на тавана и един за вътрешна част на тавана
tavani-skrito hol otgore.jpg (45.64 KиБ) Видяна 10428 пъти
gunoff - специалист
$64EN написа:
и преди да е "дръпнала " шпакловката слагам разтвора за замазката в пропорция 3:1 на дебелите места и 2,5:0,5:1 (пясък:теракол:цимент ) на тънките места
Здравей, $64EN,
Отлично се справяш !
На мен утре също ми предстои замаска - в банята. Нивото е много високо и ще я правя на две части ( нива ). Във връзка с цитата по-горе - теракол-а го добавяш за предотвратяване напукването на замазката ли ? Не приемай въпроса ми като критика, напротив, опитвам се да си го обясня.
Късмет !
$64EN - специалист
еми както се казва слагам щипка любов и една за аромат :)

Тема "ОСНОВЕН РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТА НА МОЯ ПРИЯТЕЛ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: