• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
srusev - специалист
Къде трябва да се монтира вентила?
На червеното или черното.

Да го правя докато му е време.

Прикачен файл

PIC05449.jpg
dsd
PIC05449.jpg (85.17 KиБ) Видяна 3811 пъти
filmatoplo - майстор
На черното , или преди всичко тоест най в дясно.Като средната позиция на вентила се свързва с тетка за долната връщаща линия .Драсни една схема да видя дали правилно ме разбираш .Купи с изводи цол и четвърт за по голяма пропускливост през вентила.Правилните отвори и посоки с ръчката ги провери и запиши когато вентила е свален , че после трудно се наглася . :wink: Ръчно или със задвижка ще е .
srusev - специалист
Така ли?

Прикачен файл

PIC05449.jpg
PIC05449.jpg (275.88 KиБ) Видяна 3791 пъти
filmatoplo - майстор
Да ,и така става -директно долу не може ли .Какъв модел мислиш да слагаш -разгледай Хонивил има картинки с инструкции в БГ Терм.
srusev - специалист
Ми става ама така мога да го изпълня без да режа и да източвам системата.

Гледах ги в бг терм, тези електронните сигурно трябва да се прикачат към ЮПС-а. Аз ръчни невиждам или той си е ръчен стандартно пък се добавя задвижка.

Тази седмица ще идват майсторите от Шумен и ще си поговоря какво може да се направи.
filmatoplo - майстор
Виож на Хонивил -ротационен вентил PN6 компактен V5433A , и задвижка M6063 . За регулатор за задвижка има поморийски за 3 пътен вентил. :wink: Купи и монтирай .
srusev - специалист
Сам няма да се наема да монтирам, ще трябва да ги хвана тея дето ми го правиха.

Добре кой трипътен вентил трябва да е DN25,32,40,50.
На интиел кой контролер с 3 или 4тири датчика.

Тая електроника трябва някой спец да я върже, абе общо взето много въпросителни излизат. :?
filmatoplo - майстор
Цол и четвърт да са резбите ДН 32.Динамичния контролер си иска спец Кип и А , може да минеш с терморегулатор на моторна задвижка INT0092A в раздел терморегулатори на продуктите на Интиел -Поморие.
nnikbg - специалист
Тази тема много ми харесва.
Колега Русев в книжката пишат , че мин. темп. на връщащата вода е 65гр., а не работната температура.
Поздрави на всички.
srusev - специалист
мда :? сега препрочетох и пише мин. 75гр., за което задължително ще сложа този трипътен смесителен вентил.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: