• 1
  • 2
Вашето лично помещение
PPP - специалист
След дълго избиране на матрак, сега пък опряхме до избор на подматрачна рамка. Искаме спалнята да е с повдигащ механизъм и отдолу ракла. Матракът ще е латексов - на ЕКОН - 164/200 см. Препоръчайте подматрачна рамка! Чух добри отзиви за фирма Скалар, българска, цехът им е в Бистрица, но бих искала да чуя и още мнения.
Благодаря предварително
niki_sap - специалист
Не взимай изцяло дървена - направих тзи грешка и се гъне при всяко вдигане. Сега ми отказа едния амортисьор и имам чувството, че всеки момент ще се счупи при вдигане.
Вземи с метална конструкция и дървени ламели.
maroka - специалист
Има такава тема във форума, но пак да повторим :)

Взимаш си метална подматрачна рамка с букови ламели.
На нея спокойно си монтираш механизма и си го ползваш с удоволствие.
PPP - специалист
Благодаря много!
zillius - специалист
Аз си взех рамка от Скалар и съм много доволен.Задалжително метална с дървени ламели.Цените им са също много конкурентни!Успех!
PPP - специалист
Най-сетне спалнята ми е готова, сглобена, подматрачна рамка - Скалар, матрак - латексов, обаче... започна да скърца ужасно. Всяко мръдване означава скръцане. Първото, което открих, е че са ми сложили по-слаби амортисьори от 1000 нютона, въпреки, че изрично бях предупредила за 1200 нютона. Като се вдигне рамката с матрака нагоре и се опитам да разклатя леглото, не скърца, но легне ли подматрачната върху дървената, скърца ужасно, сякаш се мести настрани тая подматрачна рамка.
Някой имал ли е такъв проблем? Виках ги майсторите, но и за тях е новост, трябвало да помислят... :?
niki_sap - специалист
Открии от какво скърца. Според мен вариантите са два-три:
- от допира на рамката към леглото - т.е. от триене на рамката в леглото. В такъв случай залепи някаква мека поставка на рамката (например от тези гимените уплътнители за прозорци - продават се на метър)
- от самото легло, което се гъне при движение и понеже рамката е твърда (метална) съответно вместо тя да се гъне се гъне леглото и скърца. В този случай аз подсилих моето легло с едни трупчета там където се захваща рамката за основата и на още две места така че ПДЧ-то да е по-здраво и да носи рамката и механизмите. Може би ще ти помогне?
- да скърцат ламелите в металната рамка - предполагам пак гумени уплътнения ще помогнат. Или вазелин :)
PPP - специалист
Мисля, че е второто. Самото легло се гъне. Явно трябва да се подсили, благодаря много!
volverine - специалист
Привет на всички. Пиша тука за да не пускам нова тема.
Значи проблема при мен е следния, матрака ми кухлясва и вместо да ни лъха на мухъл си купихме нов от екопяна някаква. Та както и да е, сега ме притеснява това да не се случи и с новия т.е. да не мухляса и този. Няма влага в стаята (спалнята) в която е леглото, но подматрачната ни рамка е направена от сурово ПДЧ, не е цяла плоскост а отделни надлъжно разположени ленти широки около 10 см., така я купихме спалнята от магазина, точно на мястото където стъпва матрака в/у ПДЧ-то там се появява мухъла и сега ме притеснява да не мухляса пак по същия начин новия и се чудя дали да не си сложа отдолу допълнително подматрачна рамка и въпроса ми е да предложите компромисен вариант за моя проблем или ако не такава рамка на скалар ли да купя..? Не искам да е с механизми или тем подобни екстри, стандартна ми върши работа.
root666 - специалист
Взимай метална подматрачна рамка с букови ламели и нямаш грижи.

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Каква подматрачна рамка за легло-ракла с повдигащ механизъм?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: