• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Trendo - помощник
Имам въпрос относно изграждането на преградна стена от ГК. Проблемът идва от това че самото помещение е високо 2,92см, а ГК по-голям от 2,60 досега (поне там където съм търсил) не съм намерил. Ясно е че ще има надставка. Въпросът ми е на мястото на съединението трябва ли да се сложи допълнително профил за който да се хванат краищата на листовете. И как трябва да се разминат фугите на двата слоя ГК, надставките трябва да са първо отдолу и после отгоре или обратно. Благодаря предварително за помоща.

П.С. : Поздравления за форума, за съжаление късно го откривам :sad: , на доста неща сам съм се научил (на принципа проба-грешка), а то имало и по лесни начини :)
Илиян Илиев™ - майстор
Всъщност помещението си е с нормална височина. Ако беше 2.60 щеше да е ниско.
torbalan - Дървен философ
:-D

за пръв път съм напълно съгласен с господин Илиев :)))

картони има с всякакви размери дори в кварталната железария в Козлодуй...

скоро купувах триметрови :)
хола ми е около 2.80 м. висок... и реших,че по-добре да режа, отколкото да наставям :)
Йорданов2 - специалист
Купи си с дължина 200 см. Ще наставиш половината от другия лист. На мястото на снадките скара се прави от ЦеДе-та. Разминаването няма зн., но обикн.първо е горе, после долу и т.н.
ivanovrg - специалист
аз така го правя
http://www.ivanov-rg.com/galeria/Rabota ... age_01.htm
стената с двете кожи ГК е преградна
на първата кожа надките са отдолу(не се виждат на снимките)
на втората са отгоре и между двете кожи картон слагам лента ламарина
също и напречните фуги са разминати
housedoktor - майстор
Трябва да се разминават листовете от двете страни на стената.На мястото на снаждането на листовете поставям крепежно парче от метал или дърво .
Trendo - помощник
Благодаря за отговорите, реших че ще търся по дълъг картон и ако не успея да намеря тогава минавам на вариант надставки. Определено ще направя и някаква подсилка (дърво или профил), защото на тази стена че има кухненски шкафове :)
Trendo - помощник
Още един въпрос (ако не ставам нахален де :wink: ) По принцип до сега съм вижадал да се правят първо стените и след това конструкцията на окачения таван като тя застъпва ГК на стените, та въпроса ми е дали мога да направя конструкцията на тавана преди да съм сложил ГК на стените (после така и така ще търся профилите за да хвана за тях окачения таван)

Промяната в плана се дължи на това че в момента чакам майстор да ми оправя покрива, защото има някои течове, които ме спират да сложа картона да не стане на нищо от влагата. Та да не бездействам междувремено искам да си намирам работа
ebahti - майстор
Можеш бе .......стига да можеш де :wink:
jekasus - майстор
Trendo написа:
Имам въпрос относно изграждането на преградна стена от ГК. Проблемът идва от това че самото помещение е високо 2,92см, а ГК по-голям от 2,60 досега (поне там където съм търсил) не съм намерил. Ясно е че ще има надставка.
При тази височина слагай гипскартона "легнал", два листа и половина.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за преградна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: