Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте ,искам един съвет - мисля да направя кухнята с грапава мазилка.Махнах тапетите (бяха 2 слоя нови върху стари) и отдолу се показаха неравности - откъртена мазилка,вдлъбнатини).Апартамента е панел.Интересува ме дали мога да мина с грунд върху стената и след това да сложа грапава мазилка,бяха ми казали че е идеална за скриване на такива неравности и за изравняване на криви стени.И ако е възможно коя марка бихте ми препоръчали? Съжалявам че не мога да сложа снимки защото фотоапарата ми се развали.Просто искам да си спестя труда по шпакловането и останалите неща които предхождат боядисването (колкото и мързеливо да звучи) :? . Благодаря предварително.
toni_g79 - специалист
kalista83 написа:
Здравейте ,искам един съвет - мисля да направя кухнята с грапава мазилка.Махнах тапетите (бяха 2 слоя нови върху стари) и отдолу се показаха неравности - откъртена мазилка,вдлъбнатини).Апартамента е панел.Интересува ме дали мога да мина с грунд върху стената и след това да сложа грапава мазилка,бяха ми казали че е идеална за скриване на такива неравности и за изравняване на криви стени.И ако е възможно коя марка бихте ми препоръчали? Съжалявам че не мога да сложа снимки защото фотоапарата ми се развали.Просто искам да си спестя труда по шпакловането и останалите неща които предхождат боядисването (колкото и мързеливо да звучи) :? . Благодаря предварително.
Дори и с грапава мазлилка няма да скриеш неравностите,ако са по-дълбоки,пак ще трябва шпакловка :)
Благодаря за отговора...ами не са дълбоки.. (поне за мен доколкото разбирам от такива неща,незнам колко точно означава "дълбока" за конкретния случай) ,максималната е около 1 мм. :? аз вече минах с 2 ръце грунд,позаглади ги (с изключение на тази по-дълбоката) но резултата е по-добър отколкото беше преди.Кажете все пак ако може някаква марка предпочитана мазилка?

п.п. Мисля че дори и 1 мм.няма сега я погледнах пак :)
Илиян Илиев™ - майстор
Какъв грунд ползваш?

Щом от две ръце запълва около милиметър аз бих могъл да го използвам за шпакловка.

Моля да споделиш марката и начина на нанасяне.
Може би аз не обясних правилно или ти не си прочел добре - позаглади по-малките неравности,но другата с дебелина около 1 мм. не можа,грунда е съвсем обикновен в пластмасове туба 0.5 л.- Билмат ,гр.Шумен пише че е производството.Нанасянето го направих с четка,пише че може да се разреди ,но аз не съм го разреждала.
toni_g79 - специалист
Не знам каквa мазилка имаш предвит,това е мазилка в мойта кухня.Тип "knock down" :)

Прикачен файл

9.jpg
9.jpg (90.99 KиБ) Видяна 8232 пъти

Прикачен файл

8.jpg
8.jpg (90.91 KиБ) Видяна 8234 пъти
Извинявам се че не уточних точно за мазилката - и твоята е хубава,но имах предвид една още по-грапава,на пипане е като едра шкурка,реално няма опасност да се одраскаш или да си скъсаш дреха ако се отъркаш в нея.Релефа е по-изпъкнал,не знам как е точното наименование на този тип,но седи като леко нащърбено и именно заради това не си личат неравностите по стените (дано да съм успяла да обесня добре).
Сега намерих една статия за тази мазилка,още така наречена пръскана,постига се ефект на пещера с нея :) ето успях да уточня
rockwall - майстор
ТАКА НАРЕЧЕНАта ПРЪСКАНА е много вероятно не само да е така наречена а наистина пръскана, което значи че някой ще трябва да ти я пръсне - което пък значи, че едва ли ще можеш да си спестиш пари от труд - точно за ПРЪСКАНА
ОК,благодаря за съветите на всички

Тема "Грапава мазилка върху нешпаклована повърхност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: