Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
solo5 - майстор
Купих си БГ контакт 25А за ел. уреди с повишена консумация.
Ел. инсталацията за печката е двупроводна, 4 квадрата (старо панелно строителство)
От схемата на клемореда се вижда, че на 3 от клемите трябва да свържа фазата, а на следващите 2 - нулата. Последният извод е за заземлението
Как най-прегледно и кадърно да замостя 4 квадрата многожилен кабел на 3-те извода от клемата, има ли някакви готови връзки, което могат да се ползват? :?

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
PCL82 - майстор
Като гледам са ти дали мостчета-виж това между клеми 4 и 5. Сигурно са сложени няколко заедно. На други печки ги поставят в държател в клемната кутия. Трябва да има общо 3 тамива медни мостчета.

Слагаш първите две между 1и2 и 2 и3, третото между 4 и 5.

Фазара свързваш на 2, за да минава най-много през едно мостче. Нулата свързваш на 4 понеже тами има два проводника, а на 5 само един, защитния на последната клема.

Ползвай гумиран кабел 3х4мм2. Заголваш проводниците на 1см и ги калайдисваш. Поставяш ги от лявата страна на винтовете, така че при затягане да влизат навътре. Можеш да ги заголиш и повече и им направиш уши, които да калайдисаш.

Контактът, който си взел е боклук и е добре да го замениш със твърда връзка.
Последна промяна от PCL82 на чет окт 21, 2010 5:56 pm, променено общо 2 пъти.
memo - помощник
Пробвай с гребен за автоматичен предпазител на 1,2 и 3,а фазата я свържи на 2.Мисля,че ще стане :razz:
solo5 - майстор
PCL82 написа:
Като гледам са ти дали мостчета-виж това между клеми 4 и 5. Сигурно са сложени няколко заедно.
Вярно, как не съм видял :wallbash:
Сигурно е от вълнение по новата придобивка :roll:
dundurma - специалист
ох майкооооооооооооооооооооо,чакам софрата :-D :-D :-D :-D
mirk - майстор
Контакта е пълен боклук, скоро имаше тема точно за този модел. Махай го и както ти казаха твърда връзка или промишлен тип евро контакт. Също може да се сложи и бойлерен ключ 45А на Легранд http://www.market.bg/item6345_251.html преди твърдата връзка ако държиш да има с какво да я изключваш аварийно.
mirk - майстор
Може да се случи и още как :lol: жените не ги интересува че не може, копчетата се въртят много лесно.

Ако ще е с обикновен щепсел то е най добре да е на два контура и два самостоятелни контакта, например един за котлоните и един за фурните. Това е лесно да се реализира и питанката за замостването на клемите на печката отпада.
solo5 - майстор
25А автоматичен предпазител на Шнайдер и токовият кръг е един за цялата кухня
На този токов кръг са свързани още хладилник, климатик (9-ка), микровълнова печка и аспиратор :-D
Имам конзолна кутия за контакт към печката, на която ми се искаше да е вързана посредством твърда връзка, но същевременно да може да се изключва
Представям си го като ключ за бойлер, но със здрави клеми, които добре да захванат 2 х 4 квадрата мостов кабел с 2 х 4 квадрата многожилен
(може и 2 х 2,5 квадрата, както се каза по-горе)

Идеята на конзолната кутия е да се монтира скрит контакт, в който да е включена печката :roll:

Изображение
solo5 - майстор
dundurma написа:
ох майкооооооооооооооооооооо,чакам софрата :-D :-D :-D :-D
надявам се скоро да сковем една масичка и да полеем придобивките :roll:
mirk - майстор
25А за всичко това,:-D прасни му бойлерния ключ на Легранд дето ти дадох линка по горе и си вържи печката за него твърдо. Има и отрита конзолка ако ти е по удобно. Да не вземеш да прекъснеш и нулата в ключа :-D само фазата че става лошо.

Тема "Свързване на печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: