• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
kaishew - специалист
Илияне в грешка си,от една година всичко пека в пеща и нещата стават превъзходни.От риби през пържоли,пърленки и всичко което ти доди на ум.
kaishew - специалист
и още малко

Прикачен файл

Picture 3531 (7)-1.jpg
Picture 3531 (7)-1.jpg (194.02 KиБ) Видяна 10910 пъти

Прикачен файл

Picture 380-1.jpg
Picture 380-1.jpg (202.03 KиБ) Видяна 10910 пъти

Прикачен файл

Picture 0731-1.jpg
Picture 0731-1.jpg (237.79 KиБ) Видяна 10910 пъти
kaishew - специалист
а скарите мисля ,че са от Baumax
NeoBoss написа:
ахахахахах надали в този сайт има някой който се е занимавал със опалване на фурна повече от мене :) хахаха - от две години кажи речи всяка седмица :)

та ще кажа защо мисля че не е използваема:
емии заради входа към фурната. При добро опалване всички тухли пред нея ще се загреят супер много , и ще е истинско мъчение почестването , особено като се искара час от жарта която неможе да остане на мястото на скарата щот над жарта е невъзможно да се бърка , ще трябва да я бутнеш във краката си, а от там незнам на къде ....

тази процедура още повече ще нагрее всичко пред пеща, което значи че пак със хиляди мъки изгарания би сложил нещото за печене , да не говорим ако печеш няколко неща на веднъж които изискват различно време за печене , и трябва да ги въртиш проверяваш дали са готови и други подобни. Става само за едно агне на година , щот тогава мъките по чистенето и множеството изгарания ще си заслужават, пък и няма какво да му се гледа или върти на агнето.

както и ми се вижда големичка и липсата на комин във задната страна ме притеснява.

като съм почнал със критиките - водното колело как ще се завърта, защото то нетрябва да е потопено във водата, а ми се вижда че е твърте близко до пода, и няма да остане достатъчно дълбочина за помпа.

Май само си слушал как се опалва фурна?
Точно при този страничен вход топлината не те блъска право в лицето.

Жарта се вади цялата, а не част и се слага в едно приспособление наречено РК.

Това не е ел фурна да отваряш когато си поискаш да видиш до къде е стигнала манджата.

Ако на теб ти случва по едно агне на година, при някой е доста повече.

Комин в задната част??? Това не ми стана ясно.

А за колелото кой е казал че помпата трябва да е под него????
Ето, увери се че става http://vbox7.com/play:bbd81e2e

И ако всичко което ти казвам ти се струва фантастика може да купиш едно агне и ще се увериш че не е.
Приготвянето е от мен (без изгаряне)

kaishew написа:
Съгласен съм с NeoBoss и мисля,че това няма да можеш да го правиш на твоята пещ.
Аз не мисля така.
А ти ще направиш ли на твоята това

Прикачен файл

(593 x 361).jpg
(593 x 361).jpg (37.32 KиБ) Видяна 10854 пъти
NeoBoss - специалист
офф не ми се спори, просто казвам за хората които ще си правят фурни да си преценят....

пък и както казах само агне ще можеш да печеш нормално (което ми показваш и ти) ако тръгнеш да правиш козунаци вътре ще видим дали няма да ги отваряш през минута ;), ще видим и как ще ги въртиш.... като е централно срещу тебе те лъха топлината само във часта на скарата (където те лъха и тебе) само къде ти неможеш със инструмент със дълга дръжка да бръкнеш вътре да наместиш и да нагласиш. Е поне мойта фурна е дълбока един метър и със ръка и при студена фурна немога да стигна най отзад.

а точно при този вход ще ми покажеш ли как ще достигнеш края на фурната за да махнеш всичката жар или как ще я почистиш после със мокар парцал за да събереш целия прашоляк

за комина не се и съмнявам че не ти станало ясно ... попринцип по големите и дълбоки фурни е хубаво да имат в задната си част комин, зада може въздуха да достига по навътре и да има кислород във задната част за горене , така се затопля фурната равномерно

а за водното колело , добре е станало . И не съм казал че помпата трябва да е под нея , казах че трябва да е под водното ниво , което трябва да е под колелото. От снимките не си личи че имаш дупа във предната част където се събира водата ;)

ианче по темата нямам намерение да коментираме коя е по хубава кой колко разбира или нещо такова , ясно е че за всеки неговото е най хубаво особено като го е правил сам. Нали все пак си пуснал темата за да видят другите и ако им хареса да си направят същото.... аз само казвам минусите.
Колегата kaishew си знае минусите на фурната и е чул доста критики по нея , и ако не се лъжа той направи фурната като сложи тавата вътре и я изгради по нея ... иначе и на мен ми се струва много малка ....

важно е само да се ползват със здраве и да се лее вино бира и ракия около тях и твае ;)
merakliq - специалист
kaishew направо ме разби с тези кулинариии, поздравления =D>
ZMeyGorianin скарите за рибата ги има и в Кауфланд, аз поне оттам съм ги купил
  • 1
  • 2

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: