Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
solo5 - майстор
ще има ли място за всички връзки? :?
mirk - майстор
За кои връзки :? Ключа слагаш на стената вътрешно или в откритата кутийка в него влиза кабела 2х4 от предпазителя и излиза 3х4 за печката. има си доста стабилни клеми и няма да имаш проблем с връзките. Щом е 45А значи е предвиден за 6кв кабели.
Chefo77 - майстор
Solo5, погледни първо в гаранцията дали няма изрично упоменат монтаж от тяхна страна или оторизиран сервиз!!!
PCL82 - майстор
Като гледам кабелът идва от двойния контакт. Така не е добре. Имаш много връзки по трасето. Махни двойния контакт и свържи печката там, а контакта сложи на празната конзола. Бойлерното табло е плитко и ще има място за връзките. Имай предвид,че бойлерните табла на легранд се поставят в специални метални конзоли или пластмасови за открит монтаж, защото нямат крачета за монтиране а са с дупки и винтове.

Ламперията е пожароопасна и трябва да се изолира около контакта с клингирит.
Ники274 - специалист
Съгласен съм с PCL82 за всичко .Но вместо гумиран кабел ако имаш възможност сложи силиконови проводници 4 квадрата,запояваш и правиш всичко на твърда връзка.Не ти трябват ключове ,контакти,щепсели и разни други комутации откъдето ще почне да грее при големи мощности и като бонус да ти нагори и кабела.Нали имаш ключове на печката,защо са ти други преди това?
solo5 - майстор
mirk, :2thumbs:

P.S. утре ще го погледна в Елком
solo5 - майстор
PCL82 написа:
Като гледам кабелът идва от двойния контакт. Така не е добре. Имаш много връзки по трасето.
така е, доста са връзките и всички са усукани яко в двойно по-дълбоката конзолна кутия на двойният контакт
оттам даже съм извел контакт на обратната страна на терасата, че там нямаше
може би трябваше да направя нова ел.инсталация навремето, такава е ситуацията в соц панелките :-D
solo5 - майстор
Готово, даже и работи :-D
... още малко работа имам с дървенията на кухненското :roll:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от solo5 на пет окт 22, 2010 11:32 pm, променено общо 1 път.
Ники274 - специалист
Честита нова придобивка и да ти е сладко :-D
mirk - майстор
Дано търновския контакт да устиска, пиши след време ако има проблем.
Сложи ли занулителното мостче на контакта.

Тема "Свързване на печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: