• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Чаро приемам забележката , но в случая е умишлена -по вина и избор на клиента :wink: предложих няколко варианта за материали -естествено избра евтинията.Котела щеше да е Атмос -5000 лв , купихме Виадрус за 1700 лв, Радиаторите щеше да са алуминий -купихме панелни-Имергас 200 лв броя,вентили ,задвижки и контролер също отпаднаха от списъка. :wink: А поцинкованите фитинги -купихме от нашия град-че имал там отстъпки :lol: .Важното условие да топли обаче се спази -под ламината . :wink:
Какво му има на този котел? И какво им е на панелните радиатори? Не смятам, че алуминиевите топлят повече...дамо изглеждат по-добре.
Питам, защото и аз мисля да слагам водно подово...и вероятно ще търся майстор или фирма за това.
filmatoplo - майстор
Виадруса е много добър котел,цена-качество .Панелните радиатори също са добри ,цена-качество.Таз година са хит -алуминия залежава по складовете.
kalin72 - майстор
Добре, защото това, че е избрал евтиното ми прозвуча като недобър вариант.
Аз искам и слънчева система за подпомагането на отоплението :)
filmatoplo - майстор
По скоро това беше заради поцинкованите части, но и заради предварителната уговорка за покупка на напълно автоматизиран котел и допълнителни електронни регулиращи компоненти. След избора на конвенционален котел без вентилатор и прецизно регулиране , някой неща ме затрудниха и претесниха в смисъл да не прегрее системата. :wink: Виадруси съм монтирал много из града -повечето в обзаведени приземни етажи работят си без да опушват стаите.С една дума -препоръчвам го котела като надежден от този клас.
filmatoplo - майстор
Новия ми обект с водно подово е с площ 100 квадрата -над който умувам де . :) Умувам около някои детайли като материали и начин на кръгов температурен контрол .Площа е 100 кв ама реално на 80 ще се навиват тръбите-другото е стени и стълби .Това е приземен етаж на 2 нива с разлика 30 сантиметра разделен наполувина .Едната полувина са -баня,тоалетна отделно ,коридор,кухня,трапезария .Втората полувина на по ниско ниво е цял хол .Въпроса ми е -къде да разположа стайния терморегулатор който да движи задвижките в разпределителя.Ако бяха отделни стаи -лесно , във всяка стая термостат и да си регулира съответната задвижка.Ако стайния термостат е 1 тогава се обезмисля покръговото спиране със задвижки , тоест термостата ще спира направо помпата или ще върти смесителния вентил .Който знае да даде съвет че да опростя регулирането.Кръговете ще са 8 разделени на нивата по 4.
filmatoplo - майстор
:?: :? За горното ако знаете пишете , след малко съм на гости на клиента с подовото -ще пиша за комфорта от личен опит :)
filmatoplo - майстор
Е нямям думи ,няма ламинат няма 2 мм изолация под него подовото си работи перфектно. :)Към 2 часа се наложи да държим отворен прозорец че много жега .
bulhomes - напреднал
filma, колко см му е замазката над тръбите и за колко време се затопли стаята? Щото се чудя дали в стаята с подовото да сложа и конвектор за по-бързо стопляне. То сега не е много студено и отговора ти едва ли ще е достоверен, но все пак...
kalin72 - майстор
bulhomes написа:
filma, колко см му е замазката над тръбите и за колко време се затопли стаята? Щото се чудя дали в стаята с подовото да сложа и конвектор за по-бързо стопляне. То сега не е много студено и отговора ти едва ли ще е достоверен, но все пак...
Аз мисля да слагам сух под на Кнауф и водно подово. И също си мислех за два конвекторни радиатора, по един в стая, за бързо затопляне...макар че като пусна подовото есента, до пролетта няма да се спира :) Засега вероятно ще бъде само от камина+буферен бойлер поне 500 литра....
filmatoplo - майстор
5 сантиметра е главно най малко , на места беше и до 7 см заради кривинки по плочата .Клиента има поставени и радиатори за първоначално студен старт в стаите,радиаторите и подовото са на отделни температурни кръгове с отделни термостати -тръгващи по приоритет пожелание на клиента.Щеше да сложа стаен термостат -който да движи и контролира подовото със вентил и задвижка но клиента не му се даваха още пари -и купихме ръчен вентил .Вижте снимките по назад.Снощи беше доста топло , естествено -котела го оставихме да загасне и отворихме прозорец.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Водно подово и ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: