• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
adgj - специалист
Здарвейте,
няколко пъти се опитах да пусна въпроса, но форума даваше бъг!
Та, монтирах термовентил на радиатор, но с врътката надолу.
Техника рече, че така няма да работи.
Моля запознатите да ме осветлят, какво значи "така няма да работи"?
Благодаря.
danisaw - специалист
Няма да работи не термовентила а термоглавата към него,нормалния монтаж на термовентила е такова ,че термоглавата да е перпендикулярна на радиатора зада работи нормално самата термоглава(да отваря или затваря вентила).

Прикачен файл

22741.jpg
22741.jpg (28.22 KиБ) Видяна 14317 пъти
Обяснението е просто: когато е хоризонтален отворите му са направени така че да може въздухът в стаята да минава през него и да му въздейства. Ако пък го изправите нагоре тогава ще се намира над тръбата в която тече топлата вода (а това не е стайната температура) и няма да работи нормално.
danisaw - специалист
Колегата има впредвид(предполагам) отворите по външния корпус на термоглавата
ESPACE - майстор
Има термоглави, които нямат отвори. Не виждам никакъв проблем да работят нормално във висящо надолу положение.
adgj - специалист
Да не би в термоглавата да има някаква подвижна част (поплавък, биметална пластина...), което да не може да се движи нормално, когато е обърнат надолу?
Най-важното е какво значи "няма да работи".
Няма да работи, като да остане постоянно отворен/затворен или просто ще промени градусите на реакция. Защото, ако преди е бил в нормално целодневно положение на степен "3" , а сега ще е на "2" или "4", също ми върши работа - въпрос на топлоосещане.
null - специалист
Да използвам да попитам
А при термоглава с изнесена сонда (не знам дали така се казва, има една тръбичка навита като пружина и една "сонда" на края на пружинката) как седи въпроса с положението?
Дали както пита колегата няма значение за движещите се части вътре?
kok - специалист
абе хора като купувате нещо преди да го инсталирате не четете ли инструкциите :?
adgj - специалист
kok написа:
абе хора като купувате нещо преди да го инсталирате не четете ли инструкциите :?
Абе, ние инструкциите си ги четем добре, но преди 10 години не съм смятал, че ще завра спалнята в кухнята и ще сменя радиатора с 4-пъти по-макък :)
adgj - специалист
Даааааааааааааа, този въпрос ще влезе в колекцията "не може да бъде".

1995 - лента за принтер натопена в мастило и после изсушена, няма да работи.

1997 - USB на платка PCI, не съществува.

1999 - цифров сигнал по силовата мрежа, ти луд ли си бе.

2002 - кабели S-video, UTP и USB удължават ли се , сигнала е страшно лош или се губи изцяло.

2006 - отвор за панти 35 мм., не можело да се прави с фрезер и бормашина (на коляно)

2009 - мебелни панти LILI 0,70 лв.(500 000 отваряния), не би толкова хубави, като тези от 3,30 лв.

2010 - Горепосочения вентил, "така няма да работи"

имам и още такива попадения и всичките са ми обяснени от квалифицирани лица.

Та, вентила работи и така (сутринта пуснаха парното). Може и да лъже с 0,5 градус, ама аз не съм термометър.
  • 1
  • 2

Тема "Термовентил - физическо положение ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: