• 1
  • 2
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
panassonic - помощник
Здравейте, рагледах вече същестуващите теми, но не намерих подходяща за това което исках да покажа. Става дума за реставриране на стари предмети и прибори от бита, като задължително се слага снимка преди и след реставрацията. За целта ще кача няколко снимки на това което реставрирах последно... то е 114 годишно буренце :).
Ето и малко информация, за това как протече работата...
нужни материали: шкурка нито много ситна нито много едра, телена четка, лак като вие решавате колко тъмен да е, и блажна боя в случая черна.
работа: свалям всички обрачи, като бурето го затягам с тънка тел да не се разглоби, минавам го на ръка със шкурка задължително трябва да се мине на ръка, а не с машинка защото само с ръката се следват точно извивките на бурето, след като се заглади и изчисти от всичко, се започва с обръчите минават се добре с телена четка за падне ръждата и се пристъпва към на насянето на лака и боята, обрачите се закачат на куки, като със не напоена четка се минават пак за да не се образуват капки от излишна боя, бурето също го вдигате с нещо във въздуха и оставяте да изсъхне... чакате и ето по долу е резултата :) надявам се да ви е било интересно

Прикачен файл

Picture(98).jpg
след
Picture(98).jpg (57.74 KиБ) Видяна 10022 пъти

Прикачен файл

Picture(99).jpg
след
Picture(99).jpg (50 KиБ) Видяна 10022 пъти

Прикачен файл

Picture(97).jpg
преди
Picture(97).jpg (45.94 KиБ) Видяна 10022 пъти

Прикачен файл

Picture(96).jpg
преди
Picture(96).jpg (44.63 KиБ) Видяна 10022 пъти
rockwall - майстор
здравей,

малко съм те изпреварил като време, защото преди месец оправях едно буренце, но моето е само с декоративна цел.

Съседът на село беше извадил няколко парчета + една каца до дървата за горене и го разубедих да ги гори, като си изпросих и 1бр, за да направя показно.

Моето не беше точно реставрация, защото бурето няма да се ползва за вино, ракия и т.н. , но пък доста мръдна от първоначалния вид на буре, което е прекарало няколко зими навън.

Носих си апарат, за да го снимам ПРЕДИ козметичната операция, НО от мерак да го почна, забравих да направя снимка.

Този уикенд ще снимам направеното буре и някое от онези, които още са до дървата за огрев.

А иначе по темата за реставрацията - виж тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3151117a59
panassonic - помощник
Ами то и моето е с декоративна цел, не смятам да слагам нищо в него... исках да наблгнана факта, че е на 114 години буренцето :), взех го от старото село на дядо ми, което е изоставено от доста време... но все си мисля че ще е доста интересно, да се постват снимки преди и след реставрацията на даден предмет :)
rockwall - майстор
Аз се уплаших, че си успял да го оправиш и отвътре и тъкмо се чудех с ква химия може да стане :lol:

моето не го знам на колко е - а и не казва

чакай снимки

утре ще го нащракам
crez - майстор
И отвътре може да се оправи и да се ползва. Трябва пълно разглобяване рендосване на дъгите и дъната да чисто дърво и пак сглобаване. Има специални рендета за дъги. Между дъгите се слага нов уплътняващ материал.
rockwall - майстор
тва за разглобяването и оправянето е ясно като вариант

мислех за такъв, койтоне налага присъствие на бъчвар и разглобяване на уреда, но явно няма друг начин

както и да е - днес няма снимки, зщаото синът отиде на екскурзия и взе апарата. Ходих да видя буренцето, но не донесох снимки.
Нищо - обещавам другия път.

И тъй като много мразя да не си изпълнявам обещанията, за компенсация, ето малко свежи идеи от интернет, някои от които обмислях и преди да видя тези снимки, например да стане маса или скрито барче с вратичка .... но ако напишете в Google wine barrel furniture и пуснете Изображения, ще видите и неща, които не биха ви дошли наум - сгъваеми шезлонги, цветарници и т.н.

Прикачен файл

891_Barrel_Cabinet.jpg
891_Barrel_Cabinet.jpg (18.85 KиБ) Видяна 9718 пъти

Прикачен файл

barrel_furniture1.jpg
barrel_furniture1.jpg (59.62 KиБ) Видяна 9718 пъти

Прикачен файл

barrel_furniture2.jpg
barrel_furniture2.jpg (48.73 KиБ) Видяна 9718 пъти

Прикачен файл

bartable8.jpg
bartable8.jpg (22.26 KиБ) Видяна 9718 пъти

Прикачен файл

images.jpeg
images.jpeg (6.79 KиБ) Видяна 9718 пъти
Последна промяна от rockwall на нед окт 24, 2010 4:58 pm, променено общо 1 път.
rockwall - майстор
ето още

Прикачен файл

wine-barrel-dropleaf-table.jpg
wine-barrel-dropleaf-table.jpg (46.4 KиБ) Видяна 9714 пъти

Прикачен файл

bar_openback.jpg
bar_openback.jpg (77.09 KиБ) Видяна 9714 пъти
rockwall - майстор
не мога да се стърпя - ето шезлонги от стари бурета

Прикачен файл

6a00d83451b60269e2010536be8db6970c-500wi.jpg
6a00d83451b60269e2010536be8db6970c-500wi.jpg (31.52 KиБ) Видяна 9706 пъти
panassonic - помощник
Супер готини са!!! Много ми харесва как са направени и как си ги натъманил като различни мебели със сигурност ще взема пример от теб и аз ще понаглася някое и друго буренце по този начин... :) иначе колегата по горе добре е описал как се реставрират и от вътре... а бе всичко се получава с работа и желание :)
rockwall - майстор
rockwall написа:
ето малко свежи идеи от интернет
  • 1
  • 2

Тема "Реставрация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: