• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mitaka_vk - специалист
Много интересно, в какво ли го трансформира магнита. И като е толкова пробивно защо ли производителите на омекотителни инсталации ще си играят изобщо да правят онези другите машинки :?
torbalan - Дървен философ
ми то си пишеше там на сайта - в мека форма на варовик, от която не се образува котлен камък :)))
lov - майстор
Ох аман от подобни реклами на измислени изобретения.
То ако подобна система от магнити работеше производителите на съдомиялни машини отдавна щяха да са я приложили. Ако си отварял такава ще видиш какво сложнотия е направена там за да се омекотява водата. Пък и тия дето рекламират калгон и тем подобни препарати отдавна да са фалирали.

А относно налягането на водопровода при мен е около 7,5 Атм. като съм в най ниската точка на града. А от както подмениха и водопровода с пластмаса ужас от хидравлични удари. 2 манометъра с максимално измерване 15атм. дадоха фира. Спасяваме се само с регулатори на налягането.
torbalan - Дървен философ
а след регулатора колко е налягането?
4.5 бара много ли е?
mirk - майстор
Супер е, при мен е 3.75 bar.
mitaka_vk - специалист
За високо налягане решението е редуцил вентил, за ниско е хидрофор.
Пък за твърда /варовита/ вода решението е омекотителна инсталация. Иначе нямаше да се слага сол на съдомиялните машини.
lov - майстор
torbalan написа:
а след регулатора колко е налягането?
4.5 бара много ли е?
Добре е.
Аз от начало карах на около 3 и нещо но в последствие сложих един газов котел и понеже съпротивлението на пластинчатия топлообменник е по голямо и ми падна дебита на БГВ-то та се наложи да го дигна на около 5. Не ми се искаше да е толкова ама няма как.
Sof - специалист
И на мене ми е интересно тези омекотители за вода дали работят наистина ???

Някой пробвал ли ги е ?
  • 1
  • 2

Тема "налягането във водопроводната мрежа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: