• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Георгиев - специалист
Гледай дали половината пръти на плочата са огънати и да преминават в съседното поле... достатъчно. Там където полетата са крайни да са закотвени... пак достатъчно в гредите. Ако няма огънати пръти гледай да имаш горна армировка (усилители) поне през прът, кято да е над гредата влизайки и в двете полета. За скритите греди не знам, зависи как и с какви железа ги изпълнят.

Не знам какъв релеф ти прави за стоманата на плочата, но ако са гладки (на кангал) задължително искай да ти правят закотвяща кука в края на всеки прът.

Стъпалата са абсурдни за жилищна постройка, но за вила за сезонно ползване може, щом собственикът няма против. Аз не бих си направил такива стъпала вкъщи :)
dito - специалист
Защо толкова държиш на тези 20 сантиметра, а не пуснеш отвора до края? Ще си спестиш 50 кила бетон и малко арматура. А в момента ще ти пречи на главата.
Също така, би могъл (и наистина те съветвам) да направиш две клинообразни стъпала на мястото на площадката, така ще облекчиш малко височината на останалите. Защото 23 см е много за височина и 20 е малко за дълбочина, вече ти казах, че това е огромен компромис. Когато си представяш стълбите, не мисли за качването, то е лесно, а за слизането. Тогава определено е некомфортно и опасно.
Последна промяна от dito на пет окт 22, 2010 8:14 pm, променено общо 1 път.
Георгиев - специалист
Дето аз ти казвам, измери си подметката на обувката и виж дали ще я събереш ан стъпалото :D
sasho 28 - специалист
Георгиев написа:
Гледай дали половината пръти на плочата са огънати и да преминават в съседното поле... достатъчно. Там където полетата са крайни да са закотвени... пак достатъчно в гредите. Ако няма огънати пръти гледай да имаш горна армировка (усилители) поне през прът, кято да е над гредата влизайки и в двете полета. За скритите греди не знам, зависи как и с какви железа ги изпълнят.

Не знам какъв релеф ти прави за стоманата на плочата, но ако са гладки (на кангал) задължително искай да ти правят закотвяща кука в края на всеки прът.

Стъпалата са абсурдни за жилищна постройка, но за вила за сезонно ползване може, щом собственикът няма против. Аз не бих си направил такива стъпала вкъщи :)
Ако не преминават прътите в съседното поле,става ли да сложа допълнително през два пръта ,№8/релефно/,на дължина и ширина,от край до край,нещо като горна скара,играеща роля на усилител?
Leon - специалист
[quote="ЧефоС]

Май тая тема започна да досажда.[/quote]

Кой те кара да я четеш?

Или ... сърце юнашко не трае!

п.п. Темата си е много добра.
Адмирации за Сашо и направеното от него!
dito - специалист
sasho 28 написа:
Ако не преминават прътите в съседното поле,става ли да сложа допълнително през два пръта ,№8/релефно/,на дължина и ширина,от край до край,нещо като горна скара,играеща роля на усилител?
Какъв смисъл има? Най-добре е да се сгънат през прът - просто напрежението на огъвне към края на плочата е малко и няма смисъл всички долни пръти да достигат докрай. А смисълът на огъване на армировката е да поеме опъна в горния край над опората (отрицателен огъващ момент се наричаше май), също и срязващите сили... един вид да не се "продъни" плочата до опората. Ако не са нарязани вече прътите, искай да ти ги огъват през един.
ЧефоС - специалист
Leon написа:
Адмирации за Сашо и направеното от него!
Адмирации - друг път. Виж първите постове. И прецени сам дали трябва да слушаш всеки, щом нямаш собствено мнение. И същия Сашо никога няма да се научи, щом все още пита за елементарни неща. :lol:
Георгиев - специалист
Полетата които граничат с други полета се запъват в самото поле. Демек горната армировка преминава в съседното поле.

Какво значи да не минава, имаш огнати пръти които не минават в съседното поле или просто всичките ти пръти са прави и са от долната страна? И в двата случая е неприемливо, ако е втория вариант през прът се слага усилител само в посока перпендикулярна на гредата, който да замести горната част от огънатия прът. Ако е в 1-я вариант взимаш един чук и бой по главата на арматуриста.

Ако са ти прави прътите, няма как да се огънат на място, тези огъвки се правят в арматурния цех. А и ако имаш стоамана да направишусилители, това е по-добрият вариант, по принцип огънатите пръти са всеобщо приет вариант за пестене от армировка :)
Последна промяна от Георгиев на пет окт 22, 2010 8:45 pm, променено общо 1 път.
Leon - специалист
Кво има гледам?

А ти голЕмия разбирач на елементарни неща покажи какво си направил!

Все пак виж заглавието на форума.

От къщата ти видяхме атомно убежище наречено "изба", което май бяха правили някакви майсторчета от Раковски.
Може и да се бъркам, опровергай ме.

Да се върнем пак на форума. Какво ти направи сам?

п.п. Да не излезе както при един друг форумец ... единственото което си направил са парите, които даваш на пишман майстори.

п.п. Сашо може и да е сбъркал някъде, но го прави с мерак за себе си, при това сам!
sasho 28 - специалист
Георгиев написа:
Полетата които граничат с други полета се запъват в самото поле. Демек горната армировка преминава в съседното поле.

Какво значи да не минава, имаш огнати пръти които не минават в съседното поле или просто всичките ти пръти са прави и са от долната страна? И в двата случая е неприемливо, ако е втория вариант през прът се слага усилител само в посока перпендикулярна на гредата, който да замести горната част от огънатия прът. Ако е в 1-я вариант взимаш един чук и бой по главата на арматуриста.

Ако са ти прави прътите, няма как да се огънат на място, тези огъвки се правят в арматурния цех. А и ако имаш стоамана да направишусилители, това е по-добрият вариант, по принцип огънатите пръти са всеобщо приет вариант за пестене от армировка :)
Утре ще се запозная и ще снимам.Иначе арматуриста е докарал бигляр на обекта и ще сгъва там.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: