• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dito - специалист
Георгиев написа:
А и ако имаш стоамана да направишусилители, това е по-добрият вариант, по принцип огънатите пръти са всеобщо приет вариант за пестене от армировка :)
Без да имам особени претенции, нас са ни учили именно с огънати пръти и без усилители (освен ако, разбира се, последните не се наложат допълнително заради по-голям отрицателен момент, който огънатите не покриват). Почти напълно съм сигурен в спомените си, а и е съвсем логично - близо до опората опънът в долната част на плочата е много малък (при всички положения < 50% от макс., което се поема спокойно от правите), не виждам защо да е компромисно това решение?
Последна промяна от dito на пет окт 22, 2010 8:59 pm, променено общо 2 пъти.
sasho 28 - специалист
Leon написа:
Кво има гледам?

А ти голЕмия разбирач на елементарни неща покажи какво си направил!

Все пак виж заглавието на форума.

От къщата ти видяхме атомно убежище наречено "изба", което май бяха правили някакви майсторчета от Раковски.
Може и да се бъркам, опровергай ме.

Да се върнем пак на форума. Какво ти направи сам?

п.п. Да не излезе както при един друг форумец ... единственото което си направил са парите, които даваш на пишман майстори.

п.п. Сашо може и да е сбъркал някъде, но го прави с мерак за себе си, при това сам!
Не се карайте.Обещал съм на дядо Стефан,че там ще има вила и нямам търпение да постна снимка със завършен обект.Специално за него.Скоро.И мерси за подкрепата. :)
Георгиев - специалист
При огънатия прът имаш долна армировка при положителния момент и горна при отрицателния на опората. Това е чудесно и абсолютно точно. Но при другия вариант имаш долна армировка на цялата дължина и горна армировка на отрицателния момент, които се застъпват в частта близо до опората, понеже и там все пак има положителен момент.
dito - специалист
Нещо се обърках с тези вариантите, особено без чертеж, но все повече ми се струва, че твърдим едно и също. Дано и майсторите споделят същите виждания :-D
ЧефоС - специалист
dito написа:
. Дано и майсторите споделят същите виждания :-D
Айде на бас, че майсторите дори не подозират за какъв "момент" става дума. Нека Сашо да ги попита, и да ми отговори ТУК :lol: Ако знае по какъв начин да им зададе въпроса.

Струва ми се също така, че и доста от пишещите тук не знаят за какъв "момент" става дума.
sasho 28 - специалист
ЧефоС написа:
dito написа:
. Дано и майсторите споделят същите виждания :-D
Айде на бас, че майсторите дори не подозират за какъв "момент" става дума. Нека Сашо да ги попита, и да ми отговори ТУК :lol: Ако знае по какъв начин да им зададе въпроса.

Струва ми се също така, че и доста от пишещите тук не знаят за какъв "момент" става дума.
Ти май ги познаваш,а?
ЧефоС - специалист
sasho 28
От реакцията ти виждам, че и ти не си в час какво питам :?
Последна промяна от ЧефоС на пет окт 22, 2010 9:32 pm, променено общо 1 път.
Leon - специалист
Смятал им е арматурата! :lol:
sasho 28 - специалист
ЧефоС написа:
От реакцията ти виждам, че и ти не си в час какво питам :?
Напротив.Просто ги плюеш,без да си ги видял дори.Типично е за теб.В началото дори беше написал,че от това щяло да излезе едно голямо нищо.Сега виждаш ,,нещо" и те гризе да се обадиш отново,казвайки нещо през зъби.Гадно ти е,че не си бил прав.Кофти е да губиш,а?Между другото имаше един филм ,,Сърдити старчета". Напомняш ми за него... :lol:
dito - специалист
ЧефоС написа:
Айде на бас, че майсторите дори не подозират за какъв "момент" става дума.
Едва ли разбират теорията, но съм убеден, че добрите майстори най-малкото развиват интуитивен усет. Както и да е, това не им е работата - в идеални условия, конструкторът изчислява, те връзват, собственикът е спокоен.
Към всички четящи темата, които скоро смятат да строят: дори да правите нещо дребно, не спестявайте от проектирането и конструкцията. Пестете от шпакловка, плочки, мебели. Казвам го не само като полуспециалист, но и като човек от другата страна на барикадата - съвсем скоро правих ремонт.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: