Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
Хубаво би било както те посъветваха колеги вече да е на твърда връзка , също да спазиш указаните L и N на клемата на уреда като синия проводник на кабела съответно на клеми N a кафевия на клеми L. Защитния си е на мястото.
solo5 - майстор
mirk написа:
Сложи ли занулителното мостче на контакта.
Да :roll:
PCL82 - майстор
Как го сложи? Къде свърза нулевия проводник-на клемата за защитните пластини и от там с мостче до работната нула или обратно на работната нула и мостче към защитната нула.

Питам защото производителите на този "контакт" не са наясно, че при двупроводна инсталация, защитната функция е с приоритет пред работната. Карат си по старо му, когато беше обратно. Затова са дали това смешно тънко мостче.

Правилно е вместо мостчето да пуснеш нулата по-дълга и да я заголиш преди края и там да свържеш защитната клема, а края на работната.
solo5 - майстор
Както се вижда на снимката има 3 извода на щепсела
Между нулата и заземлението има мост :-)

Изображение
ZEDYCUS - майстор
Печката е екстра, също и кухнята. Защо не монтираш механизъм за бутилки, има по 10 сантиметра широчина за отвор в кухнята 13 см.Само да не пречи дръжката на другия шкаф и дали ще се отваря пантата. С мъртва страница и панти 180 градуса и тоя проблем може да се реши.
Хубаво е да кантираш и плотчето до печката да не се раздуе.
Поздрави.
PCL82 - майстор
solo5 написа:
Както се вижда на снимката има 3 извода на щепсела
Между нулата и заземлението има мост :-)
Да не си го сложил в щепсела? Горе ти писах, че има значение на коя клема ще свържеш нулата първо.

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (22.11 KиБ) Видяна 4048 пъти
mirk - майстор
Да така е най добре от първата картинка.
solo5 - майстор
Точно като твоето "неправилно" е :?
Какъв е проблема да е сложен мост в щепсела? :?
Щепселът не може да бъде включен в друго положение.
ZEDYCUS написа:
Печката е екстра, също и кухнята. Защо не монтираш механизъм за бутилки, има по 10 сантиметра широчина
Мерси :roll: Кухненското е самоделка, правихме го с един приятел.
Отделението отляво на печката е точно за такъв механизъм.
Проблемът е че шкафчетата ми са 50см и като се премахнат 2х2см за ПДЧ-то остава да си търся механицъм с дължина 45см максимум, а такива няма :|
Има вариант да взема един механизъм 10,5см и да го слежа отзад, но не знам по какъв начин да го заваря после като се скъси :?
ZEDYCUS написа:
Хубаво е да кантираш и плотчето до печката да не се раздуе.
Още не е довършено :roll:
ZEDYCUS - майстор
Ако механизма е 50 дълбок , ще стане. Челото за механизма е наравно с печката, закакво премахваш тези 4 см :?

Прикачен файл

DSC01456.JPG
DSC01456.JPG (318.86 KиБ) Видяна 4216 пъти
solo5 - майстор
ZEDYCUS написа:
Ако механизма е 50 дълбок , ще стане. Челото за механизма е наравно с печката, закакво премахваш тези 4 см :?
защото при мен тесните страници са между ПДЧ-то, даже и вратичката няма да "похлупва", а ще влиза между двете ПДЧ-та, за да не пречи на другата вратичка :lol:

P.S. Мислех си че печката ще е 50см дълбока (някаква малка тип Раховец), а купихме голяма - 60см дълбока и реално се оказа, че няма нужда да е такава вратичката :lol:

P.S.2 При теб виждам, че е със странично водене. При мен ще е с долно. Ширината е 12см, така че мога да взема механизъм 10,5см широк

Тема "Свързване на печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: