• 1
  • 2
malka_mitka - напреднал
Здравейте, наскоро си купих апартамент в новостоящ се блок и банията е налепена с гипсокартон.Какво мислите ще издържи ли на тежеста от полчките или да го сабарям?Благодаря
Йорданов2 - специалист
То си зависи от тежестта на плочките, но по принцип всички нови сгради май така се лепи.
zimel - специалист
Изчакай , може да изкара дълго време.
Недей да правиш ремонт на банята , след като не му е дошло времето.
Ще се 'блъскаш' с много проблеми и ако това наистина не е належащо не го прави.
KnauFer - специалист
чукаш по картона с ръка .. ако има отлепена топка ,ще дрънчи ,такова .. :)
Можеш също да разпробиеш с доза,картона- през 40-50 см. и да напълниш с лепило ...
на картон се лепят плочки доста по-лесно ..
е ся прочетох въпроса ти по -добре :Д
аз съм лепил картон, доста в бани ,ест. след мен минава фаянса - досега не са се оплакали(вече 5-7г. ..)

п.с. Абе, много интересно ..
Отивам в един апартамент и картона е яко отлепен - ама вече пада такъв :Д ..
и ся тряя рязане и наново .. взех винтонавивката и нацелих с рапида всяка топка (топките стоят на стената ) ,искам да ви кажа че всяка 2ра рапида и късах главата :) - бах тва лепило,маина ..
Последна промяна от KnauFer на нед окт 24, 2010 9:18 pm, променено общо 4 пъти.
housedoktor - майстор
Ако е направено според изискванията -не е проблем
pavkatay - майстор
housedoktor написа:
А какви са изискванията -специално за лепене, че и на мен ми се очертава нещо подобно да изпълнявам май... :?
toni_g79 - специалист
pavkatay написа:
housedoktor написа:
А какви са изискванията -специално за лепене, че и на мен ми се очертава нещо подобно да изпълнявам май... :?
От наблюдения извън бг,съм виждал че преди да залепят плочките слагат едни листове нещо като стария азбестоцимент,ловят ги за гипсокартона и на тях лепят плочките.До колкото знам там,те са задължителни за баня :)
housedoktor - майстор
Има изисквания за температура на работа (над 10 градуса С).Грундирането с бетон контакт и очистването на повърхността е задължително.Използвано лепило (Перлфикс за системата на кнауф).Според неравностите на стената има изисквания за разположението на топките лепило Ако е голямо растоянието за "обиране ' се поставят 10 см ивици ГК с лепило (аз ги дюбелирам допълнително).Ако ще се монтира нещо -лепилото в тази област е по цялата площ .В сайта на кнауф има подробна информация .Преди полагането на плочките се нанася хидроизолационна замазка.В ъглите и връзката стена/под хидроизолационна лента.Желателно е и импрегниране фугите на плочките .Все пак за баня бих предпочел аквапанел ,вместо зелен гипсокартон,особенно в областа на душа.И все пак конструкцията е за предпочитане :) по мое мнение
Последна промяна от housedoktor на нед окт 24, 2010 11:13 pm, променено общо 1 път.
pavkatay - майстор
Това за 'извън БГ' едва ли ще ми е от полза. А и Доктора знае как е 'и звън' и 'вътре' и по- скоро ме интересува как да не падне картона от стената , а не плочките от картона :)
toni_g79 - специалист
pavkatay написа:
Това за 'извън БГ' едва ли ще ми е от полза. А и Доктора знае как е 'и звън' и 'вътре' и по- скоро ме интересува как да не падне картона от стената , а не плочките от картона :)
Aз не знам как е вътре и казвам как е извън,пък ти ако искаш го използвай ако ли не здраве да е ,една идея в повече,може да послужи на някой друг,който чете и има въображение как да го направи :)
  • 1
  • 2

Тема "Лепен Гипсокартон в банята????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: