Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Искам да си монтирам филтър за студена вода на входа на бойлера. След аварии по водопроводната мрежа по тръбите в началото тече много кална вода и замърсява бойлера. Някой има ли опит в това отношение, колко микрона да е филтриращия елемент ? Благодаря !
crez - майстор
Нужен ти е само механичен филтър, ето тук са дадени механични осмозни и химически, избери си.
http://vik.bg10.com/water_filters.pdf
http://www.thermoeconomic.com/obrabotka ... -voda-c33/
housedoktor - майстор
Колегата ти е посочил филтрите.Не забравяй да си сложиш байпас (използва се при смяна или запушване на филтъра)

Прикачен файл

S6301778.JPG
S6301778.JPG (55.62 KиБ) Видяна 10534 пъти
kernel_daemon - помощник
Струва ли си да си слагам такова нещо в апартамента. Тези филтри променят ли много дебита? и лесно ли се сменя филтъра им?
velsi - Почетен майстор
Аз бих го сложил в кухнята например. Така живота му сигурно ще се удължи пък и не виждам смисъл да се къпеш например с филтрирана вода.
сола 180 - специалист
velsi написа:
Аз бих го сложил в кухнята например. Така живота му сигурно ще се удължи пък и не виждам смисъл да се къпеш например с филтрирана вода.
Ами ако човека е дал една камара парици за нова баня и си е сложил кабина или само панел и горепосочения постоянно се запушва и му прави ядове?????????Пък и жената мрънка, а ????? един такъв филтър не струва пари, и няма нужда от байпаси ,които само да оскъпяват само .
trolazol - специалист
Можете ли да посочите търговска верига или магазин, в който се продават филтрите от първия линк ? Цената е повече от прилична, дали е така и с консумативите? ВиК имат ли магазин ? Да съгласен съм че филтрирането трябва да стане за цялата инсталация независимо от вида на потреблението, за момента съм сложил само един месингов филтър-утайтел, който събира само ръждите и други едри отломки. Търся си подобен филтър за финно отчистване. В панчерево водата е ужасна. Предложения на снимката байпас е полезен само за смяна на филтриращата част - ако се наложи смяна на самия уред ще се наложи рязане на водопровода.
trolazol - специалист
Можете ли да посочите търговска верига или магазин, в който се продават филтрите от първия линк ? Цената е повече от прилична, дали е така и с консумативите? ВиК имат ли магазин ? Да съгласен съм че филтрирането трябва да стане за цялата инсталация независимо от вида на потреблението, за момента съм сложил само един месингов филтър-утайтел, който събира само ръждите и други едри отломки. Търся си подобен филтър за финно отчистване. В панчерево водата е ужасна. Предложения на снимката байпас е полезен само за смяна на филтриращата част - ако се наложи смяна на самия уред ще се наложи рязане на водопровода.
сола 180 - специалист
Никакво рязане на водопровода.Прави се с холендри от двете страни и всичко е 6.Пък и те не струват колкото всички тея кранове от снимката.Почистването или смяната на елемента отнема не повече от 5 мин. и смятам, че никой няма да умре без вода за толкова кратко време.
trolazol - специалист
На снимката холендри няма или ми е много рикията. Според водопропроводната мрежа е и не лошо да се сложи един редуцир вентил преди филтъра за да няма грешки при екстремни налягания.

Тема "Филтър за вода???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: