• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте форумци,
На някои може да им е смешно, но аз още си ползвам перличката от 1986г.
Напоследък обаче не работи центрофугата.
Мотора включва уж на по-високата скорост а някак няма мощност и не може да завърти барабана.
Завърта го само ако е празен и то не толкова бързо колкото преди.
Ремъка е добре, здрав и нормално опънат.
Преди да запона да разглобявам реших да споделя,
та ако някой има идея къде може да е проблема нека пише.

Благодаря!
ebahti - майстор
Проблема е в пералната-време и е за пенсия... или по лошо [-o<
moimoimoi - майстор
ebahti написа:
Проблема е в пералната-време и е за пенсия... или по лошо [-o<
старт от скрапа :lol:
вероятни причини-кондензатор и програматор,или нагоряла букса на двигателя

пп:задай на търсачката да търси пералня и чети
qwerty7 - напреднал
Заминали са бързите на мотора.Пренавиването не е евтино.По скоро си намери двигателче втора употреба.Криза е, хората продават евтино.
PCL82 - майстор
Защо започвате черногледо с най-лошото. Вероятно са кондензаторите и като се сменят ще се оправи. Това са държаливи машини.

Аз имам Перла 03 (74г.) и Перла 04 (83г.) и двете работят. Даже Перла 03 макар и по стара е в по-добро състояние, защото е изработена по-качествено.
ben84 - специалист
PCL82 написа:
Защо започвате черногледо с най-лошото. Вероятно са кондензаторите и като се сменят ще се оправи.
+1
Не мога да разбера, защо при вероятни причини от сорта на кондензатор и нагорели букси, някои хора като са прочели "Перла" 86г. пращат човека директно за пренавиване или по-лошо, да хвърля пералната.
Доскоро си перях в такава работните дрехи и си е перфектна, ако се повреди и аз ще гледам да си я поправя, щото някък не иде в нова перална да пера парцали омазани с кал, грес и какво ли не по тях.

Бих започнал с клеми и кондензатор /най-просто и евтино/ Двигатела дали грее?
qwerty7 - напреднал
Еми просто съм работил като бобиньор.И мога да твърдя ,че при липса на мощност проблема е в намотките,а не в нагоряли клеми,букси,заминали кондензатори и прочие.За да е сигурен човека,естествено трябва да отвори пералнята.
Относно върпоса на ben84

Да, двигателя загрява доста и то при кратка работа.
А кондензаторите са омазани в масло.
PCL82 - майстор
Кондензаторите са се разхерметизирали и са за смяна. Двигателят може и да е наред може и да е сдал и при нормална работа се загрява към 60 градуса. Можеш да измериш съпротивлението на намотките към корпус и това на отделните намотки и да сравниш тези от една и съща двойка.
ben84 - специалист
qwerty7 написа:
мога да твърдя ,че при липса на мощност проблема е в намотките,а не в нагоряли клеми,букси,заминали кондензатори и прочие.
С мнението за кондензатора ВЪОПЩЕ не съм съгласен :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пералня ПЕРЛА 05" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: