• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PPP - специалист
В момента ми правят спалнята, която ще е с надстройка над леглото, т.е. стената зад леглото ще е облицована с ПДЧ плоскост и най-отгоре ще има шкафове.
Та, искам под шкафовете да направя една полица, в която да има вградено осветление от тези LED лентите. И отделно - да имам по едва лампа за четене над главата на всеки.

На стената имам изведени 2 извода по 220 V. Казаха ми, че няма проблем да се пробие плоскостта, с която ще е облицована стената, да се извадят изводите и върху тях да се монтират лампите, които трябва да са с копче.
Та може ли в този случай да вкарам и такова скрито LED осветление?

Изобщо приемам всякакви идеи.
blv - специалист
Само трябва да измислиш къде ще сложиш захранването за светодиодите, то е с приблизителни размери 2/3/15см. т.е. две захранвания ако искаш да се пали на две. Аз бих помислил за по-мощно светодиодно, но индиректно осветление, като си четеш да не ти блести в очите, а да се отразява от стената. Успех :)
fikata - майстор
От опит бих ти препоръчал осветителните тела,които ще ползваш за четене, да могат да се насочват по желание в различни посоки и ъгъл.Т.е да не бъдат строго фиксирани...
PPP - специалист
fikata написа:
От опит бих ти препоръчал осветителните тела,които ще ползваш за четене, да могат да се насочват по желание в различни посоки и ъгъл.Т.е да не бъдат строго фиксирани...
Да, това е и моята идея. Както и да се пускат поотделно, за да има свобода всеки да си свети когато му е удобно и приятно, без да пречи на другия.
Иначе - светодиодното ми харесва като интериорно решение, затова ми се иска да го има и него.
PPP - специалист
blv написа:
Само трябва да измислиш къде ще сложиш захранването за светодиодите, то е с приблизителни размери 2/3/15см. т.е. две захранвания ако искаш да се пали на две. Аз бих помислил за по-мощно светодиодно, но индиректно осветление, като си четеш да не ти блести в очите, а да се отразява от стената. Успех :)
Ами, затова търся мнения, защото не съм специалист, а трябва да обясня на майсторите какво искам. Значи, възможно е да се направи една полица, която да се оформи така, че с една напречна летва да се прикрие това захранване. То трансформатор ли е или нещо друго?

Иначе... иска ми се за четене всеки да си има отделна лампа, както писах по-горе. Харесвам едни от този тип, има в Бриколаж по 13 лв и са още по-тънки, но май и те са с трансформатор.
Другият вариант е да сложа ей такива.
От фирмата ми предложиха да си вградя лунички, но трябва да се слага второ дъно под шкафовете, което ми се струва много сложно. А и светодиодна лента ми харесва повече.
можеш да сложиш светодиодно спот осветление, но е добре ако намериш спот крушки с ъгъл на светодиодите под 60 градуса, за да бъде осветлението индивидуално и да не пречи на друг.

нещо такова имам предвид
http://www.nasena.eu/nasena-ltd-m-1.html
PPP - специалист
Би било добре, но самото тяло за крушката струва 130 лв или аз грешно съм разбрала? http://www.nasena.eu/%D1%82%D1%8F%D0%BB ... -p-71.html
Osiris - специалист
има готови LED луни на по 10 градуса ъгъл на разсейване монтират се в спотове за обикновенна халогенка и най скъпите са по 35 лева при 5 вата мощност :wink:
Trifun - специалист
PPP написа:
Би било добре, но самото тяло за крушката струва 130 лв или аз грешно съм разбрала?
хахаха, не си разбрала грешно - определено така си пише :lol:
а прочете ли другото -
Минимално количество в поръчка - 100 бр.
:lol: :lol: :lol:
Определено е грешка, според мен - по-скоро сигурно струва 1.30 лв.
Но пък като гледам отляво :
Най-продавано
Пластмасова част за фасунга - 145 лв.
:?
Кой знае каква опашка са заформили хората да купуват пластмаса за 145 лв. ... :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Осветление над спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: