Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ZMeyGorianin - майстор
В сервизите се мери гъстотата на охладителната течност в двигатела. Уреда е подобен на този за гъстота на електролита в акумулаторите. Продават ги в магазините за автопринадлежности. Не ми е за 1-2 лева , а за висенето и ходенето дотам.
GEORGI5959 - специалист
Най-добре е да си купите такъв уред. Масово ги има по магазините и не са скъпи. Е, един два пъти ще го ползувате в годината, но ще услугвате на роднини и познати. Пък и тръпката да си имаш свой е друга и важи повече за мераклии и тертиплии. :)
Илиян Илиев™ - майстор
Е, то пък от -60 до -45 не че няма разлика, но не е болка за умиране. Малко като със салама и кренвиршите се получава - обещано е месо, но вътре има кожа и соя.:lol:

По-кофти е ако ти напишат -45 пък се окаже 0.

За това народния мъдрец е казал: -Проверката е висша форма на доверие :!:
milanovs - специалист
Е щом ви е толко страх, сипваите чист концентрат.Аз на моя барутарник мисла да му сложа домашна ракийка 50 градусова,при нея няма менте :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
milanovs написа:
... домашна ракийка 50 градусова
Ами пробвай със сигурност ще влезеш в новините, като колата дигне 90 градуса.
valmet - специалист
lov написа:
Не ми е ясно що се дърляте.
Не мисля че се "дърляме",просто си спорим и не мисля че има някой разсърден.Ако съм засегнал някого-моля за извинение

ArturDent написа:
milanovs написа:
:lachtot: :headbash:
hanks - помощник
ArturDent написа:
milanovs написа:
Имах един приятел,когато бяхме ученици караше едно Шкоде 120 Л и една зима го кара с ракия :-D
ieiei - специалист
Тя ,ракията има широко приложение.Виждал съм да я ползват вместо спирачна течност(временно).
Trendo - помощник
ieiei написа:
Тя ,ракията има широко приложение.Виждал съм да я ползват вместо спирачна течност(временно).

Освен всичко останало и за пиене става :partyman:

А иначе много менте антифризи и зимна течност за чистачки се навъдиха, на доста места чувам за гаражни изпълнения как Бай Иван го бъркал в някакъв гараж - много хубав бил станал (като че някой го е опитал на вкус). Миналата зима от 2 места ми се оплакаха за замръзнал при -17 С антифриз концентрат на варел, просто след една нощ изкарана на тая температура варела станал на солидно блокче. Понеже такава ми е работата знам че след като го разредя трябва да направя проба или във фризер или с рефрактометър. Иначе за доливане само концентрат (отново изпитан) :wink:
valmet - специалист
Днес си купих антифриз-тестер и утре смятам да замеря на мойта таратайка.За сведение-цената му е 2 лв.

Тема "Внимавайте с антифриза!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: