Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes - напреднал
AntonBM написа:
.... Дай някаква поща ще ти пратя нещо което се чете по-лесно.
Тони, за теб бях оставил zezo@abv.bg
Тая снимка я свалих и увеличавам, но дребните шрифтове не се четат, а исках да я разбера. Много е подобна на мойте работи...
filmatoplo - майстор
Тая схема е златна -незнам Антон защо я раздава -подобна не съм срещал никаде.В интерес на истината в нея не виждам дори сложна електроника :?
bulhomes - напреднал
В схемата забелязах 2 термостатични вентила, които отварят при T>60o. Разгледах няколко каталога (Ерато, България терм..) но не открих такова нещо. Преди 1-2 години също си търсех такова да си сложа преди бойлера, но не открих. Някой знае ли къде се продава това?
AntonBM - специалист
Преди ги имаше и в Ерато, но сега наистина не ги виждам в каталога им.
Виж тук: http://www.bgtherm.com/#/products/heati ... honeywell/ в каталога е 6-тия по ред. 4-тия също може да се ползва в комплект с вентил на който се монтира тази термо-глава (задвижка). Тя отваря и затваря вентила.
Този елемент може да се замени и с вентил със задвижка и ЕЛ. термостат – излиза почти същите пари.
bulhomes2 - майстор
Не разбрах какво стана с регистрацията ми и затова не съм писал отдавна. Направих схемата на Антон като съм изчистил почти всички допълнителни неща като разширителен съд, предпазни клапани и прочие. По-нататък ще направя схемата на работа на слънчевите колектори и накрая ще я сглобя със всички необходими джиджавки, но като имам време...

Не знам про Вас дали картинката мърда, но при мен - НЕ. Ако не мърда си я изтеглете и пуснете на компютъра си - мисля, че ще Ви е интересно
Изображение
bulhomes2 - майстор
Огромни благодарности на Антон.
AntonBM - специалист
bulhomes2 – Браво :2thumbs:
Точно това е идеята!
Имаш серпентина на буфера и ще можеш в бъдеще да ползваш слънцето и за отопление. При мен GIF-a (картинката) се движи и всичко е много ясно.
Честито.
bulhomes2 - майстор
Благодаря. Все още усложнявам нещата - добавих слънчевите колектори, сега обмислям как да вържа топлообменника на басейна, проучвам и дали е възможно още една серпентина в буфера да замести външното тяло на климатиците... Доста сложно ще стане, но пак ще го направя шарено и мърдащо и ще го кача.

Тема "Отоплителна инсталация с котел и камина едновременно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: