• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dtmf - специалист
Заземяването си е стандартно изпълнение,също като на другите къщи.Не виждам какво можеш да им дръпнеш)
mirk - майстор
4. Свързването е трите фази с автоматичен троен прекъсвач, нула за шина и земя за железния стълб на който е монтирано ГЕТ
И що за стълба :? я си забий един-два заземителни кола и не прави глупости.
PCL82 - майстор
По правило се прави схема TN-C-S. Таблата на енергото обикновено имат една обща нулева шина, която е заземена при стълба. Просто трябва да свържеш работната и защитната нула на два отделни винта от шината.

Прочети какво пише в прокта ти. Вероятно не става дума за схема ТТ, че да свързваш защитния проводник изолирано към заземител.
stefan_gb - специалист
PCL82 написа:
Просто трябва да свържеш работната и защитната нула на два отделни винта от шината.
Както ти каза PLC82 проводника N на кабела и PE на нулевата шина в електромерното табло но на отделни винтове. Тяхния заземител е само повторител и едва ли върши работа за да отделиш защитния проводник както при ТТ. А в твоето табло ги разделяш на две отделни шини , и ако имаш желание направи си друг заземител близо до къщата и го свържи кум заземителната шина в твоето табло като повторител.
k_georgiev1956 - специалист
Благодаря за съветите.
Предполагам, че ще дойде техническо лице да ми осигури "достъп" до ГЕТ. Ще му предложа той да свърже кабела за 20-тина лева. Стигат ли според вас или са малко. Дайте съвет.
Ако откаже, се захващам сам и ще следвам съветите на Stefan_gb и на PSL82.
Свързвам фазите с тройния автоматичен прекъсвач, а N & PE на шината на две места с два отделни винта.

Ще разказвам (ако не "светна")!

Прикачен файл

Scan10-10-26 1222.jpg
Scan10-10-26 1222.jpg (64.63 KиБ) Видяна 11057 пъти
  • 1
  • 2

Тема "свързване на трифазен електромер с токови трансформатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: