Мечтата на всяка домакиня
DEYCHEV - специалист
:prost: :prayer: :hot: :popcorn: :tick:
даже и работи :-D
и това всичкото от един нагар ли става?
Последна промяна от DEYCHEV на пон окт 25, 2010 8:31 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
DEYCHEV написа:
тъкмо се отчаях и я сглобих ама пак я разглабям и пиша кво е станало какви могат да бъдат най фаталните последствия ако работи така и пак се появят искри ?
Искрите излизат защото там е нагоряло. По точно тези нагари стават като намотка на късо в трансформатор при тези високи честоти. И няма на къде да отиде освен да изгори метала. Пробвай внимателно да извадиш калпачето и с едни клещички да окъсаш тея боклуци. Опили го ако трябва да има заоблени ръбове.Нищо че ще остане голяма дупка. После обърни капачето в противоположна посока. Закърпи го така па като идвам по Плевен ще ти дам едно калпаче ако не се смилят над теб от някой сервиз.
Ако не успееш да го изчистиш и пак искри може и да го махнеш вообще. Само я докарай до вариант да бачка и с липсващи елементи. Ще му мислим как да ти помагаме после.
grammy - специалист
навремето, малко след като goldstar станаха lg, имах късмета да си купя микровълнова 32 литра, с автоматичен готвач, електроника отвсякъде, отвътре неръждаема стомана. ... работи безупречно до ден-днешен, много съм доволен от избора си, и да ви кажа по-здрава техника не съм имал никога. :lol: :-D :lol:
lov - майстор
Ами както виждаш става. Има много гъдели по тия печки. Всичко опира до практика и усет.А и малко са ми слабост щото преди повече от 20 години ми бяха дипломна работа та се наложи даже действаш макет да правя. Магнетрони няма от къде да купиш па и те една торба пари струваха. Бе дълга история за разправяне.
Ама ти си голям бързак аз доде съчинявах предната инструкция ти си се справил. Туряй пуканките и вади бирата да я пробваш. :lol:
estorm - специалист
Малиии гледай ти колко елементарни били тия печки . Аз вече 2 изхвърлих за няма нищо явно. Брависимост на lov за хубавите обяснения.
lov - майстор
DEYCHEV Дано да си се сетил и да си снимал и след почистването на шапката да направиш някоя снимка. Пък и ако намериш и я сменяш качи някоя снимка. Тъкмо с тези дето си ги качил ще стане едно хубаво обяснение по ремонта. Да не си хвърлят хората печките така за нищо. :? :lol:
DEYCHEV - специалист
Не съм го снимал :datz: но най късно до края на седмицата ще го направя смо да намеря шапка
Здравейте,

От две седмици микровълновата не работи. Изчетох разни форуми и реших че искаме голяма мигровълнова, с електронно управление и да е иноксова отвътре - след като разгледахме технополиса установихме че само една отговаря на изискванията - 780лв #-o

Попаднах на този пост и бързо разглобих фурната. Оказа се че слюдата беше изгоряла (имаше си дупка колкото пръст) - за това в последните и дни на фурната освен топленето имаше и светлинни и звукови ефекти. За 5лв нова слюда + 10ст за нова кабелна обувка (беше нагоряла и трафа не работеше за това) фурната работи.

Благодаря

Тема "каква микровълнова фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: