Всичко за дърводелството
Пламен
Купих си циркуляр с малка масичка 44.5см. / 59.0см и искам да направя по голяма маса с подвижен плот за да мога да режа ПДЧ плоскости.
Някой правил ли е такова нещо?
на подвижния плот трябва да има и някакъв профил който да се завърта на 45 градуса.Плотът трябва да има ход към 2.5метра
:cry: :cry: :cry: :cry:
Направо съм затънал догуша в размисли и нищо не измислям
намерих някакви линейни направляващи но струват към 1000лв
Помагайте моля ви :(
Osiris - специалист
пусни снимка или чертеж да мислим колективно :wink:
Все още нямам чертж а някакви драсканици.
това което най ме мъчи е линеината направляваща която трябва на държи плот 2.3м/0.4м без да мърда.
И другото е профила който трябва да е оразмерен.
:cry:
Идеята ми е нещо такова но без ръчките отгоре
може и да не е от алумин но трябва да е повижно точно до самия циркуляр

Прикачен файл

slidingtable.jpg
slidingtable.jpg (49.46 KиБ) Видяна 15905 пъти
Osiris - специалист
от вратите на едни изчислителни центрове познати бяха демонтирали такива плъзгащи се автомати но не знам дали има още
Много ми трябва такова нещо
но дължината/шиеината ми трябва да е поне 2.3м/0.4м и да има ход поне 2.5м (явно релсите трябва да са по дълги иначе няма как)
Ако някои мойе да намери или изработи да казва колко пари че се побърках вече
velsi - Почетен майстор
Пусни снимка на твоята машинка и ще го измислим.
Пламен
аз ще му направя по голяма маса но другото ми е сложничко

Прикачен файл

1429198_1.jpg
1429198_1.jpg (4.92 KиБ) Видяна 15860 пъти
velsi - Почетен майстор
Щом искаш толкова голяма маса явно разполагаш с място и това не ти е проблем. Това, което доколкото разбирам искаш да направиш се прави с така наречената "шейна". Нещо като плот, който се движи успоредно на равнината на циркулярния диск и има линеал перпендикулярен на тази (на диска) равнина, което гарантира перпендикулярност при рязането. За големи плоскости не е необходимо шейната да е колкото ширината на плоскостта, може и да е по-малка, но и голяма да е не очаквай, че ще можеш да режеш толкова големи плоскости сам. При всички случаи ще е нужен помощник. Другия вариант е ръчен циркуляр за грубо разкрояване, а на този - следващото.

Прикачен файл

plot.JPG
plot.JPG (12.82 KиБ) Видяна 15854 пъти

Тема "Маса за циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: