Ел. инструментите. Консумативи.
mitkofendera - специалист
здравейте, скапа ми се батерията 2.4 Ah на винтоверта DeWalt 925. Какво да правя? Да рециклирам? Идеи? Да купувам нова? Откъде? Въобще ще се радвам на всякакви съвети, защото машината работи много добре и искам да я ползвам, а нямам опит със замяна на батерия.
housedoktor - майстор
Незнам ремонта на елем,ентите до колко е оправдан-самият аз имам 3 батерии за BOSCH и 4 за Ryobi които са за смяна.Иначе от чужбина :
http://www.batterystore.org.uk/li-ion.p ... 25-battery
http://www.screwfix.com/cats/102045/Pow ... rtby=brand
Цените са соленички на нова батерия ,но...
е 40 паунда не са толкова много, ама дали си струва тази батерия? някой пазарувал ли е от screwfix, колко излиза доставката?
Kumay - майстор
Докато писах, Доктора и Митко ме изпревариха! Неговата батерия не е 40 паунда а 70! Ако машината е наред, препоръчвам рециклиране!
Но не просто запояване на елементи от Конрад, битака или др.подобни, а ремонт от квалифициран специалист!
Лошото е, че цената е малко стряскаща - NiMH 18V 3.0Ah към 180,00лв!
Но то по принцип си е така - цената е основно в батериите и зарядното!
При интерес на лични давам телефона на човек, който прави рециклиране и дава ШЕСТ МЕСЕЦА гаранция!

Докторе, на първия линк батерията малко ми е съмнителна!
цената е стряскаща, защото излиза по-скъпо от нова батерия. ако сте наясно, моля разкажете какво е обяснението и причината да се възползвам?
Kumay - майстор
Цената е почти като на нова, но сравнена с цените в Англия! Нямам идея колко е в България цената на новата но няма да е по-малко от 250,00лв.А и 70 паунда х 2,24лв + доставка и без гаранция? Освен това съм подчертал, че е 3.0Ah /оригиналната е 2.6/! А и елементите са истински! Доста батерии ми е правил за около година и нито една дефектирала!
Би трябвало и с NiCd да стане, но 18V 2.0Ah ще е към 100 лв!
Последна промяна от Kumay на ср окт 27, 2010 10:08 pm, променено общо 1 път.
моята е 2.4, а другата е 1.8v. и двете са оригинални, купувани около 2007 г.
Kasper - специалист
http://www.eurotools.bg/service_bg.html

Това е официялния представител на DeWalt. На връзката която съм ти дал е номера на сервиза. До тук свършваме с добрите новини. Направих си труда да звънна - батерия 18V 2,6Ah Ni-Mh срува ... 250 лв. Гаранция ... " По принцип не даваме, ама 2-3 дни ако направи проблем ..."

НЯМАМ КОМЕНТАР!!!

П.П. Провери цената на доставката и си решавай проблема - ако все пак решиш да си я поръчаш от България ... обади се
vvventsi - специалист
ако можеш да работиш с поялник,отвори батерията ,отпои старите акумулаторчета, купи си нови от някой магазин за елекронни компоненти, гледай да са по маркови, със същия капацитет дори и по голям да е няма да е зле,запои си ги ,и ще ти излезе доста по евтино,какво мислиш че ако я занесеш на някой специалист ще ти сложи по хубави акумулатори ли,хич не се залъгвай!!!
ognqnko - напреднал
vvventsi написа:
ако можеш да работиш с поялник,отвори батерията ,отпои старите акумулаторчета, купи си нови от някой магазин за елекронни компоненти, гледай да са по маркови, със същия капацитет дори и по голям да е няма да е зле,запои си ги ,и ще ти излезе доста по евтино,какво мислиш че ако я занесеш на някой специалист ще ти сложи по хубави акумулатори ли,хич не се залъгвай!!!
Те не са запоени,там вътре.С точкови заварки са.

Тема "Какво да правя със сдухала 18V батерия DeWalt?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: