• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Изводите на котела са 3/4", но ти сложи тръба ф28 мед до разклонението
filmatoplo - майстор
Аз щеше да го предложа фи-28 но не знаех какви са изводите.
strelec - специалист
Благодаря за помощта! Значи, ще стане както си го представях. Остава само да се видим някъде на по :prost:
strelec - специалист
Привет!
Вече няколко пъти пусках топлото, но има проблем (според мен), в поставения допълнително радиатор в тоалетната. Той е следния-след вкл. на котела тръбите към този радиатор остават студени около 20 мин. Друдите радиатори вече са се затоплили, дори и най-отдалечения, а тръбите към този са още студени. След време се затопля тръбата за топлата вода, като и нейното затопляне е плавно-бавно по дължината й, след още доста време започва да се затопля радиаторчето, но мн.бавно. В началото от горе и чак малко преди да изкл. котела се затопля целия и съответно тръбата за студена вода. Радиаторчето е от 4 глидера Н600, свързано паралелно на лирата, която се затопля наравно с другите радиатори, но от разклонението започва проблем. Тези тръби съм ги пуснал по стените на 2,20 м. височина, преди да се спусне към радиаторчето съм сложил тройник и съм извел нагоре 2 авт. обезвъздушителя, които се падат и най висока точка на цялата отоплителна система.
Пробвах с притворен, отворен напълно и как ли още не секретен кран, но ефекта е един и същ!
Моля за помощта ви. Имате ли идея каква може да е причината.
ПП. Ако има значение всичките ми радиатори са панелни тип 22, а въпросното радиаторче е алумиети глидери.
lz1add - специалист
"Пробвах с притворен, отворен напълно и как ли още не секретен кран, но ефекта е един и същ!"
Пробвай със секретния на лирата/ако е само тя още на тази линия/,която е преди радиатора,започвайки от напълно затворено положение,докато им изравниш температурите.Крановете на радиатора напълно отворени.Намирисва на недостатъчен дебит.Следва - степени на помпата,ако има такива де......Инак си поиграваш с дебита през всички тела,докато почнат да греят еднакво.Успех!
strelec - специалист
Здравейте, колеги!
Проблема е разрешен. Оказа се, че въпреки авт. обезвъздушители в тръбите е имало въздушна тапа. Не е истина колко мн. въздух излезе.
Днес ходих до фирмата, от където си купувам материалите и им обясних какъв е проблема. Веднага пича, който се занимава с отоплителните системи ме посъветва да затворя всички други радиатори и да вкл. котела да върти водата само през проблемния радиатор и ... се оправи. Като от 4 глидера 3-те се загряха, а 4-я остана студен докато не обезвъздуших. Сега вс. е о'к и тоалетната е сауна с тези 4 глидера.

Успехи на всички в начинанията ви и весело посрешане на предстояшите празници.
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси за надграждане на работеща система за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: