• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mraveca - напреднал
Не си уточнил колко голяма печка искаш. Ако те устройва стотина литра взимай от вторични един 100-120 литров бойлер и ще си спестиш доста работа и разходи.
spec - специалист
boltik написа:
Голщма грешка е да се лепи стъклото на камината за вратичката.Има специално азбестово въженце за тази цел,Ако съм разбрал темата правилно.Вътре температурата достига някъде си 600-700 градуса.
Прав си. Писал съм наистина малко по-общо - "уплътних стъклото" :wink:
Пояснявам: Така е, има въженце (но не азбестово), което постоянно се разместваше и го залепих със силикона за вратичката, а не за стъклото. Стъклото е свободно и демонтируемо. :roll:
tzetzo160 - специалист
mraveca написа:
Не си уточнил колко голяма печка искаш. Ако те устройва стотина литра взимай от вторични един 100-120 литров бойлер и ще си спестиш доста работа и разходи.
Точно нещо с такъв обем мисля! Предполагам имаш в предвид не външната ламарина, а вътрешната част, от която съм виждал серпентини за ракия направени.
mraveca - напреднал
Взимаш вътрешния съд.То си е готово кюмбе с лека преработа.
tzetzo160 - специалист
А има ли необходимост да се иззида с тухлички например, или направо да паля клечката :)
mraveca - напреднал
Въпрос на избор.Без тухли ще стопля по-бързо но когато я изгасиш няма да акумулира.С тухли е обратно.
  • 1
  • 2

Тема "Печка самоделка - възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: