Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mika - специалист
По-голям волтаж от номиналния може да се подаде при chopper драйвери. При униполярно управление (и липса на chopper) за целта се поставят резистори.
pulsar - специалист
Специално за драйвера на SIRIUS-PCB намерих едно мнение на ELEMENTAL.Май ще вадя осцилоскопа да погледна.
ELEMENTAL написа:
Греенето на мотора се причинява и от големия коефициент на запълване на импулсите.Просто дряновци ги е домързяло да използват ШИМ-а на L297.
VBG - специалист
velsi,
видях снимки на направената от теб фреза.
Използвал си сачмени лагери или някакъви други ?
Интересно ми е също какви лагери използва skartalov при неговите
машини.
bisermonov - специалист
Здравейте следя темата с изключителен интерес и ще попитам за малко нфо.
Някой може ли да изкаже мнение за серводвигатели на www.dynamo-bg.com
velsi - Почетен майстор
VBG написа:
velsi,
видях снимки на направената от теб фреза.
Използвал си сачмени лагери или някакъви други ?
Интересно ми е също какви лагери използва skartalov при неговите
машини.
Може би имаш предвид лагеруването на винтовете. Да, най-обикновени съчмени лагери.
VBG - специалист
Питам за лагерите, защото на някой фрези се слагат сачмени лагери с ъглов контакт . Дори се продават готови блокове с по два такива лагера за по 70-80 €.
velsi - Почетен майстор
Чак такива сложни изпълнения не мисля, че са необходими. В крайна сметка нека не забравяме, че ние правим любителска машина за любителски цели. Нали не мислиш, че на пода в кунхята ще направя някаква свръх прецизна фреза. :-D Но ми върши чудесна работа и съм напълно доволен от резултата. Пожелавам същото на всички останали ентусиасти.
skartalov - специалист
velsi написа:
Чак такива сложни изпълнения не мисля, че са необходими. В крайна сметка нека не забравяме, че ние правим любителска машина за любителски цели. Нали не мислиш, че на пода в кунхята ще направя някаква свръх прецизна фреза. :-D Но ми върши чудесна работа и съм напълно доволен от резултата. Пожелавам същото на всички останали ентусиасти.
Именно! Слагай обикновенни.

Аз слагам от едната страна Радиално- аксиални а от другата - радиални лагерни блокове (както си забелиазал не са от най- евтините 70-80 паунда), но това е защото машините които произвеждам са за професионална употреба.
skartalov - специалист
bisermonov написа:
Здравейте следя темата с изключителен интерес и ще попитам за малко нфо.
Някой може ли да изкаже мнение за серводвигатели на www.dynamo-bg.com
Много добри, но само четкови. Вече се ползват масово AC серва.
VBG - специалист
skartalov

това статиката е голямо нещо ! :gott:
Радвам се, че и в България се правят подобни машини и има фирми, които поставят нещо собствено на карака.
За жалост, не са много фирмите, които го правят.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: