• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
За отворена система ползвам тоалетно казанче. И забравяш че имаш система за допълване, а е и по-евтино.
PCL82 - майстор
Това с казанчето е добра идея. Освен това чугунът е вечен, а тези смешни разширителни съдове сега са от тънка ламарина и ще се пробият бързо. Хубаво би станало, ако човек си намери от по-стария модел чугунени казанчета-не от грозните социалистически, хем са по-красиви хем и обемът им е по-голям.
maxuel82 - специалист
Е да ама до казанчето трябва да се подведе и вода за да има ефект ! А аз мисля РС да го сложа в хола че в банятя и без това е тясно! Ако "недай си боже" заври едната тръба ще я изкарам на терасата и да си тече там ! :-D
maxuel82 - специалист
При мен има няколко варианта за полагане на тръбите но незнам кой е най -удачен! Единия вариант е да сложа тръбите и отгоре гипсокартона т.е. тръбите да се скрият зад картона ,като по този начин ще топлят въздуха м/у панела и картона и ще се получи нещо като изолация (само когато работи парното де :-D ) Втория вариант е да сложа картона и тръбите да минат пред него да са си външни и да се виждат но ме притеснява че ще почнат да ме дразнят като зеленясат :-D И третия вариант е да сложа тръбите и гипсокартона ще го почна над тръбите :idea: така тръбите хем ще са външни хем ще са наравно с картона и ще си ги затворя с някакъв декоративен по-широк перваз ! А сега де :arrow: кой вариант е за предпочитане! :?
maxuel82 - специалист
Нещо запецмах - как се взимат размерите за рязане на тръбата !Че вече отрязах едно парче и добре че се оказа малко по-дълго и мога да го намаля !Но ме е направо страх да режа затова питам има ли нещо по-специално и специфично при вземането на мярка ! Ето какво става :

Прикачен файл

Picture 008.jpg
Picture 008.jpg (37.16 KиБ) Видяна 5320 пъти
filmatoplo - майстор
:? Досега не съм сгрешил с милиметър :wink: какво трудно има -ако трябва бележи колко влиза във фитингите и го имай предвид. :) чакаме снимки на вече споено че и на горяща печка , сипи после едно червено вино по случая. :drinkers: Два размера на ъгъл трудно се измерват , аз ползвам ако имам по късо парче да подведе страната , меря и режа реалното , ако не мога точно режа малко по дълго с 1 сант и после коригирам :wink:
maxuel82 - специалист
Мисля че му хванах "цаката" точно както казваш-вземам предвид това колко влиза тъбата в коляното и всичко става точно :idea: За спойките после пак ли трябва са свалям тръбата или може и на място както са си минтирани за стената ! Флюса и калая на Ротенбергер ROSOL 3 с добро качество ли са ? Вие с какво запоявате ??? :?

Прикачен файл

Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (37.17 KиБ) Видяна 5268 пъти
filmatoplo - майстор
Играчка е , но първо ги правя като теб на сухо да ги видя как стоят , и после ги демонтирам -изтърквам до блясък фитинга и тръбата там където влиза ,намазвам и вкарвам ,обирам излишия флюс ,започвам нагряването докато спойката блесне -тоест се види че флщса стане на течен калай и тогава прибавям от ролката тел към мястото на спойката -докато капне 1 капка на земята ,като поработиш малко може и да не капеш .Айде успех -спой нещо и снимай :wink: Търкам ги със специална тъкан за почистване -едни черни кичета по 10 бр в опаковка .
PCL82 - майстор
Както са сложени колекторите на тази височина не се ли губи смисъла от обезвъздушителиете? Нали така обезвъздушителите ще са по ниско от изводите на камината.
Аз бих наставил малко вертикалните тръби и всеки колектор да застане на височината на извода от камината. Така камината ще се обезвъздушава.

Браво! Много добре се справяш с кроенето. Ще стане екстра.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: