• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
SongBird - специалист
Ще ми помогнете ли да я разгадая?

Имам една извънредно шумна спалня. Ако не се заема да направя нещо по въпроса ще си плащам със здравето.

Задачата е звуко-изолиране на стените и тавана.
След доста общо запитване до Кнауф(че тях ги знам като име) стигнах до система W 362(всъщност аз ги питах за изолация от ударен шум, а те ми отговориха, че за стени и таван ми трябва само изолация от въздушен шум).

Искам да изолирам стена - тухла и върху нея мазилка. А, тия системи, навсякъде дето гледам картинки, все показват профил и от двете му страни гипскартони - все едно самата система си е като стена. Картинки има много - все си мисля, че трябва да има и картинка за това, което искам.

Въпросът ми е следния - тая система за изолиране на стена ли е?
Ако наистина е така, как при положение, че няма описание на процедурата по закрепване на стената, мога да бъда сигурен, че системата е правилно изпълнена? Или цялата идея на това е, че си правя успоредна на моята стена, която е закрепена за пода?

Предварително се извинявам ако невежеството ми е прекалено масивно :/

Отговорът на Кнауф и първоначалният ми въпрос са цитирани долу в пълнота:
Искам да ви питам предлагате ли система, която да специално да изолира ударен шум? Ако не, кое бихте ми предложили като най-близкото до нея? Искам да изолирам 4 стени и таван.
в Глава 4, раздел I, чл. 26 (1) от Наредба номер 4 за защита от шум на територията на населените места, е дефинирано, че подове, стени и врати се изолират от въздушен шум, а допълнително единствено за подовете има изискване за изолация от ударен шум.

В този смисъл, конкретно за Вашия случай (4 стени и тавани) е необходима изолация от въздушен шум и не от ударен.

Изискванията за изолация от въздушен шум според посоченета по-горе Наредба са следните:

- преградни стени в жилища 40 dB, възможен вариант за изпълнение система W 111

- стени между жилища и стълбища, между жилища и санитарни помещения 53 dB, система W 113 или W

362

- стени между жилища и общи коридори 52 dB, система W 113 или W 362.

Посочените системи и техническите характеристики можете да намерите на страници 2 и 3 от брошурата за преградни стени на следната връзка

www.knauf.bg/knauf/home.nsf/Pregradni%20steni.pdf

Данните за звукоизолация на окачените тавани, можете да намерите на страница 9 от

www.knauf.bg/knauf/home.nsf/D11_2_7_2008.pdf
tosho74 - помощник
Всъшност ,това са системи за преградни стени , на теб ти трябва предстенна обшивка http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/pred ... shivki.pdf
stivemaster - майстор
То не било компютри ами компоти - системата е W623 ,а не W362 колега.
stenmark - специалист
Ако искаш да го направиш както трябва доста парички ще фръкнат:акустичен картон.акустична или каменна вата и само при желание лента за профилите.Това съм правил само в кино и телевизия/не казвам имената на обектите да не излезе реклама/.Успех!
leonardo_vd - модератор
Достатъчна е обикновена предстенна обшивка, като зад директните окачвачи лепиш изолираща лента, както и на всички UD-та които обкантват стената. Вата може да сложиш камена, но трябва да я подредиш много добре. Също те съветвам и 2 пласта гипсокартон.

ПП.От какво ще се изолираш ако не е тайна?
SongBird - специалист
Трябва да изолирам спалнята си. Сега съм на първи жилищен. Израснал съм на 3ти етаж в панелен блок и съответно нямах развити защитни механизми, които да ме предупредят, че спалня долепена до стълбищна клетка на първи жилищен етаж е много, много лоша идея. Когато избирах апартамента изобщо не съобразих (нямаше кой да ми каже), че звука от токчета и тропащи хора директно ще се предава в спалнята ми, асансьора е някакъв шумен дето като тръгне все едно ме буха по главата.

Всъщност това дори не започва да описва ситуацията в която се намирам.

Имам двама освидетелствано луди във входа. В смисъл буквално с жълти книжки. Единият само крещи по всяко време на денонощието, а жената обича да блъска с чук по стената. То всъщност жената не я чувам, чувам само оня как започва да крещи в 3 сутринта, защото не можел да спи.

То това е малка работа. Проблема ми е бабката отгоре. Не знам какво прави, но всяка, повтарям всяка сутрин в малките часове се почва едно тропане и чукане отгоре. Няма да ми повярвате, но съм убеден, че при мене се чува по-добре отколкото при нея. Има навика да говори по телефона, без съмнение с друга също толкова непоносима бабка, в 7 сутринта на висок глас.

В неделя да се будя в осем без двайсе сутринта ми идва в повече.

И т.н. и т.н.

Да се карам не искам, трябва буквално да се карам с цялата кооперация.

Изолацията колкото е възможно. После, може би, спалнята за килер и ще спя в хола.
ivanovrg - специалист
колега
и да изолираш тази стена пак ще чуваш всичко
всички стени и тавана да изолираш ,пак ще е същото
ударният шум се предава и по пода
моята спалня е точно до стъпалата и токчетата се чуват ,както и преди да изолирам
вярно не съм слагал никакви ленти за шумоизолация(не ми беше това целта и не ми пречи шума) но пък от 5 см вата и картон нищо не спират

преди години работех в една телевизия
на студиото направиха шумоизолация(незнам точно каква)
вътре е супер тихо,чак ушите те заболяват,когато седиш вътре
но когато някъде в сградата се чука или кола мине през дупка на пътя се чува много
jekasus - майстор
Продавай апартамента :shock: Но преди да дойдат клиенти ,дай по една близалка на луди, спри тока на асансьора и прати бабата нанякъде :lol:
leonardo_vd - модератор
jekasus написа:
Продавай апартамента :shock: Но преди да дойдат клиенти ,дай по една близалка на луди, спри тока на асансьора и прати бабата нанякъде :lol:
Е това май е спасението.
Илиян Илиев™ - майстор
Опитай се да установиш дали има тиха част от денонощието, поне час тишина трябва да има. Предполагам ранния следобед. Все пак всички бабки, а и лудите покрай тях имат нужда от почивка.

Та в тази тиха част гледай да надуеш поне някаква прилична уредба, както съветваше рулом с рамщайн или нещо от този род. Или друг дразнещ шум. Все пак всички бабки, а и лудите покрай тях се дразнят от нещо.

Повтаряй операцията редовно до продажбата на апартамента. Ако не го продадеш до 3 години след това няма да ти прави впечатление кой какви звуци издава, а ти ще си добил рефлекс като кучето на Павлов да пускаш уредбата в определения час. Дори бих казал, че ще си по-точен и от атомен часовник. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Система Knauf W362 Преградна стена. Ще ми помогнете ли..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: