• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
Humppa написа:
Up на темата.

Котела днес бе разтоварен в гаража. Кога ще пристъпим към мнотаж не се знае. Сега имам други по-спешни задачи, които трябва да приключа.

Котела е стоманен Junkers модел К 32-1 S 62.
4estito :)
netcho - специалист
Честито и отмен за /юнкерс дакон бош/кой кквото има , и аз заложих на Бош 24 кв инсталацията я направих сам от прочетеното във фрума .Котела е страхотен но и доста ме изпоти и ОПУШИ докато му хвана цаката а и аз съм на границата с комина ама за сега всичко се оправи жегата дойде , и разбрах пее ли котела - свиркаш си ,голям кеф [/b]
LazarGanev - "Велик майстор"
Спази ли се изискването за размерите на комина, които са дадени в ръководството, Боша става най-безгрижния котел. Обаче купиш ли без да знаеш за тези изисквания - може да ти се стъжни - да се налага да правиш нов комин :)
netcho - специалист
при мен проблема беше че при пренасянето беше паднала тапата която е за почистване м/у 2 и3 отоплитлна плоча и дупката отврена комина си тегли през нея а през огъня каквото остане та пуши ли пуши цяла седмица псуване щях да започвам да зидам нов комин защото си мислих че еот него то нали котела е доста придричив , ама нали съм си патил и преди от прибързване щото съм припрян и нервак та седнах и първо изядох инструкцията на Боша и изскочи заека затворих тапата и се родих :roll:
Humppa - напреднал
Още един ъп на темата!

Понеже преди няколко дни старият котел на тъста (самоделка) се продъни, та се наложи заедно да купуваме котлета. Неговият е Бош 24 kW.

Тъкмо се прибирамот тях след монтажа и хапка-пийка след това. Веднага сядам да пиша отзиви.

Вчера измъкнахме старият котел с тирфор (така го наричам - лебедка със синджири); спуснахме новия котел. Днес беше монтажа. Цял ден за по-малко от 10 метра PPR-тръби + 2 метра метална тръба и няколко заварки.

Системата е много сложна, гравитачна, 11 радиатора, 1 лира, 1 бойлер (120 л. с две серпентини, едната към слънчев колекотр), оставихме 2 тетки за едно подово в една стая.

Запалихме котлето, вдигна студената вода от около 10-на градуса до 80 градуса за по-малко от 2 часа. В 00:00 часа напълних бункера с 4-та кофа въглища, като се надяваме на сутринта да има още малко догарящи въглища, или поне да се завари жарава, за да може да се поддържа непрекъснат цикъл на горене след дозареждне на бункера. термо-главата е настроена на 80 градуса, поддържа ги доволно. Общо взето се надяваме разхода на въглища да падне с около тон за цялата зима.

Всички са във възторг от новата придобивка!

Сега, остава ми на мен задачата да организирам спускане на нашият нов котел в мазето, подвързване към системата (и дано да има жълтички за промяна на цялата тръбна разводка с PPR-тръби)... :)

Дай боже всеки му такова удоволствие!
danovsky - специалист
Да питам Лазар,Насков,Филма и другите патили-6м комин,от готови коминни тела(25/30 външно и 17/22 вътрешно)изолиран ще може ли да се справи с 32Kw?В инструкцията ми се мярна мещо от рода на 8м. :?
lakosste - специалист
danovsky написа:
Да питам Лазар,Насков,Филма и другите патили-6м комин,от готови коминни тела(25/30 външно и 17/22 вътрешно)изолиран ще може ли да се справи с 32Kw?В инструкцията ми се мярна мещо от рода на 8м. :?
kumina mi e s kerami4ni tela.Davat gi za fi 200 no e fi 190 i e visok 6,5 m. Za 24kw stava vapros
filmatoplo - майстор
На Пловдивския панаир -мострите работят и с 3-4 метрови комини , зависи и колко се издига над билото и дали има наоколо високи сгради да завихрят затапват комина .Айде за студения комин е ясно , с изолация е по добре.При котела трябва да навлиза свеж въздух отвън.Зависи и от конструкцията на котела -има пушляци които и 100 м комин да им сложиш все тая.Тоя размер е на минимума.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ето в този PDF на 17 стр. са дадени изискванията за височина на комина според сечението и мощността на котела.
http://www.junkers.bg/docs/manuals/supraclass_s.pdf
danovsky - специалист
Пише 8-10м.минимум.Значи няма да тегли :| ,комина ми е на нула с билото,но на 6м.от него.Наоколо няма нито една по-висока сграда.Как да рискувам 1600лв. и да се окаже че не работи!!!Като разпитвам в магазините едни казват "Да" другата половина "Не".Закъсах го!!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Промяна в плана DAKON DOR 32 D (За котлетата на "Прити&" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: