• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
Тая "джаклама" само и единствено в София ли я има ? :? Или това е повод да си идеде на гости :lol: :lol: :lol: :partyman: Няма ли и в Пловдив ???
kuuuuuul - майстор
Не вярвам да е само в София,просто до сега не се знаеше какво е точно защото Светльо нямаше опаковката.Вече имате визуална представа какво е и всеки да потърси в неговия регион.
netcho - специалист
kuuuuuul написа:
Да споделя и аз,тъй като имам различни авто силикони за гарнитури пробвах с по евтиния/червен до 300гр./ и калчища и останах приятно изненедан 100%-та успеваемост ,от тогава го ползвам винаги и нямам проблеми.
Аз взаимствах този метод за големия цолаж 1''1/2 за моята инстлация :shock: напрво бетон става хора няма мърдачка както се казва първо малко силикон директно на резбата отгоре навивам кълчища и пак намазвам силикон и навивам то избива и му бия една "шпкла" и КРАЙ
svetliopi44 - Чирак...
netcho пробвай това и ще останеш доволен ... много малък разход и сигурност на 100% ... няма да навиваш нищо ,може и на ръка да ги стягаш фитингите ... абе който я е измислил тази химия е голям човек ...
Илиян Илиев™ - майстор
Една минута, ако се ползва активатор. Ако се ползва само джакламата са нужни 3 часа.
netcho - специалист
svetliopi44 написа:
netcho пробвай това и ще останеш доволен ... много малък разход и сигурност на 100% ... няма да навиваш нищо ,може и на ръка да ги стягаш фитингите ... абе който я е измислил тази химия е голям човек ...
Ами в наше село го нема това чудо аз прочетох темата преди да правя инсталацията и го търсих -синя тубичка гофра е няма има конци на локтайт течни тефлони ама не и това .
svetliopi44 - Чирак...
Илиян Илиев™ написа:
Една минута, ако се ползва активатор. Ако се ползва само джакламата са нужни 3 часа.
Аз лично съм връзвл котле и парна инсталация и съм пускал веднага... никакъв проблем ... незнам от какво е направена тая химия но стяга при допир с вода и става като клингеритено уплатнение и развиване няма ... е предполагам ако го напъна сериозно с по-голям ключ може и да се развие.
filmatoplo - майстор
Аз още не съм го пробвал :lol: оня ден монтирах радиатори но веднага трябваше да им правя водна проба и се претесних че времето ще е малко :wink: после се чудех дали ще лепи по прахово боядисан щепсел каквито са радиаторните 1 цол на 1/2.за алуминиев радиатор :? Следващия път на спокойно ще пробвам :wink: А ма и го бях забравил у нас на секцията седи -да си го гледам :lol:
maxuel82 - специалист
Голяма работа са тия анаеробни уплътнители !!! Този нипел го навих и затегнах наръка доколкото може да се затегне само с ръка ! и сега няма развиване даже и с ключ ! Утре ще го щипна на менгемето и ще се развие !Интересното е че това което е останало отвън върху резбата си стои меко като грес :? а вътре е стегнало ! Явно стяга когато остане без възух :? :? :?

Прикачен файл

Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (38.12 KиБ) Видяна 3329 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз работя със същата марка, но в комбинация с тефлонов конец или калчища.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17

Тема "С какво и как уплътнявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: