От мобилни телефони до цифрови камери
Osiris - специалист
Любопитно ми е какво ще стане ако си свържа светодиодно осветление на телефоната жица мисля че в YouTube имаше такава схема
а още по ми е любопитно дали не може чрез трептящ кръг да се захрани осветление от мощните антени на мобилните оператори няма да ни облъчват безплатно я :lol:
С 2 леви - специалист
Трептящ кръг на 900/1800 MHz си го представи нагледно ... :lol:
Osiris - специалист
принципно в апаратите трябва да е нещо подобно :?
mirk - майстор
Какъв ти е проблема Ози и защо ти е схема, просто разглеждаш телефоната жица като източник на напрежение не знам обаче дали е постояно или само докато звъни. :lol: Грец - баластно съпротивление или директно необходимия брой диоди. Ако слагаш резистор си го смяташ по закона на Ом за напрежението което си получил след греца мерено с мултицет.
petromaniq - специалист
Може ако си гушнеш една клетъчна антена м/у краката, а в пакета ти двата кондензатора, а и друго в близост до тях ще образува трептящ кръг. :lol:
lz1wvm - специалист
:lol: :lol: :lol:
Тогава ще му светне някоя по добра идея.
rutaro - специалист
На телефонната жица светодиоди ще светят.Но какво ще стане като звънне телефона,които и без това няма да работи,тогава напрежението се вдига поне 3 пъти.Маи ще трябва и стабилизатор.
stefan_gb - специалист
Напрежението се вдига до 110-120V при звънене но никва полза от това. Естествено може да се захранят няколко св.диода но по голям ток да черпиш от там няма да стане.
А това с трептящия гръг си е готино :lol: , по скоро се привържи към захранващия кабел на климатика им :lol:
mirk - майстор
Абе да си сложи някоя телефонаджийска ламба и да си свети гратис.
a_anastassov - специалист
Мисля, че ще имаш посещение от телефонната компания.

Тема "Някой пробвал ли е ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: