От мобилни телефони до цифрови камери
dtmf - специалист
Osiris написа:
Любопитно ми е какво ще стане ако си свържа светодиодно осветление на телефоната жица мисля че в YouTube имаше такава схема
а още по ми е любопитно дали не може чрез трептящ кръг да се захрани осветление от мощните антени на мобилните оператори няма да ни облъчват безплатно я :lol:
Телефона ти ще дава постоянно заето ако те търсят,пък и светлината на диодите ще е толкова ,колкото им плащаш :lol:
DMN - майстор
a_anastassov написа:
Мисля, че ще имаш посещение от телефонната компания.
Точно така. Преди много време аз имах същата идея, бях сложил един светодиод на стационарния телефон, ей така да ми свети. И той си светеше, докато след известно време не дошъл съседа(телефонист) и казал, че на моята линия, там в централата се появявал някъкъв шум. Тъй, като мен ме е нямало в къщи, той разменил местата на кабелите и диода вече не светеше и не правеше проблем. По линията тече около 60в. прав ток.
petromaniq - специалист
Най-много с тези безумни експерименти да ти изключат линията и да не можеш да я ползваш по предназначение.
lz1wvm - специалист
Аналоговите централи бяха на 60 волта,цифровите са на 48.При отворена линия тока през нея е до 10-15 милиампера максимум,в повечето случаи около 8.Какво толкова ще осветиш.А представяш ли си на колко хора ще създадеш проблеми.За твоята работа си има контакт.Еиййй това нещо Българското.......имало най-много патенти. :?
petromaniq - специалист
Няма да се учудя, ако утре възникне въпрос - "Ще светне ли високоговорителя"... а отговорът : "Да. Стига да има ток. " :shock:
a_nikolov - специалист
При позвъняване от аналоговите централи идва 90 волта, но тока пак е малък. Пък и включиш ли нещо допълнително все едно си оставил слушалката отворена и след няколко минути централата автоматично те режа.
С 2 леви - специалист
Ето нещо дето може и да тръгне ... :)

Прикачен файл

Clipboard011.jpg
Clipboard011.jpg (206.43 KиБ) Видяна 3677 пъти
Osiris - специалист
За нещо токово става дума задължително ще се пробва

:?

а за скептиците мобилните оператори с техните си антени дето ги слагат къде ли не (на блока има една такава ) печелят за сметка на здравето ви при това си и плащате допълнително ако имате мобилен телефон
апаратурата за измерване на такива лъчения е достатъчно скъпа че да стане всичко трудно доказуемо
С 2 леви - специалист
Четири такива антени:

Изображение

http://www.discountphonesystems.co.uk/a ... XD905.html

Синфазно ги свързваш.
petromaniq - специалист
За парите на тез 4 антени ще си взема фотоволтаичен панел и няма да се занимавам с "Разбивачи на митове" Osiris не бъди толкова черноглед, поне Full обхват имаш във всяко кътче на апартамента си. :lol:

Тема "Някой пробвал ли е ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: