• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
Да прав си но на камината на толтата вода (изхода) пак ще сложа обезвъдушител :idea: Колекторите са на тази височина защото искам да си скрия !Отгоре над колекторите се вижда къде съм драснал с молива та там ще има плот от мрамор :idea: Но това е за сега така измислено !Като сложа камината може да ги вдигна на нивото на изводите на камината и да затворя всичко !Ето какво свърших днес :? жената ще ме изгони направо като види :lol:

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (37.42 KиБ) Видяна 5712 пъти
filmatoplo - майстор
На камината в горния край пак да сложиш обезвъздушител на топлата вода -този на долното колекторче след обезвъздушаване го затваряш и не го пипаш повече че може да дърпа въздух от там :wink:
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
На камината в горния край пак да сложиш обезвъздушител на топлата вода
Ще сложа задължително ! Искам да питам има ли кранчета за радиаторите които се затягат към медна тръба !Имам предвид както се затяга Peх-all тръбата !Че не искам да запоявам защото после като сложа гипскартона за да скрия тръбите и тръбата може да ми дойде къса ! Сега искам да си пусна по-дълги тръбички да си направя пробата и после да си ги режа по размер ! Дано ме разбрахте какво искам да кажа ??? :? :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Има подобни фитинги с пристягащ конус но са скъпи и трудно се разглобяват. Аз ти препоръчвам да ползваш пак тези, с холендровите гайки и радиаторни кранове с мъжка резба. Достатъчно точно можеш да си пресметнеш дебелината на гипсокартона+конструкцията, а пък имаш и достатъчно разстояние между картона и стената, което да ти служи като запас за да не ти дойдат къси тръбичките
filmatoplo - майстор
Относно медта -ако радиатора го няма при монтажа после трудно ще го направиш ,мед почти не съм залагал предварително за радиатор без той да е там и да го свържа веднага :? Поставял съм радиатор на подови стойки ,свързвал съм му тръбите -и после съм го махал за монтаж на картон -ама всичко е било накуп и пресмятано ,после пак си поставих радиатора и стегнах холендрите на кранчетата . :wink:
maxuel82 - специалист
Разбира се че радиаторите ще си ги монтирам на стената !Нали преди да сложа картона трябва да направя проба да видя окъде ще текне :?А и също така на какво разтояние да пусна тръбите (топла и студена) После ще ги сваля и ще си слагам картона ! Малко не разбрах какъв адаптор и кран с каква резба ! Ето това ли имаше предвид : (извинявам се за тъпия въпрос) :? За тези лиговориш или за обратното т.е. мъжката резба да е на крана а женската на адаптора :?

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (2.67 KиБ) Видяна 5415 пъти

Прикачен файл

untitled 1.JPG
untitled 1.JPG (2.94 KиБ) Видяна 5415 пъти
filmatoplo - майстор
С това на снимките го правя -кран с вътрешна резба 1/2 и преход мед с външна резба 1/2 на колкото е тръбата фи-15 или 18 в твоя случай . :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, става и така, но аз имах предвид да ползваш кран мъжко/мъжко и холендровата гайка, която ползваш на колекторите.
drm - специалист
Попитай в специализираните магазини за прес фитинги,това ти трябва.Същото е като при бялата тръба ,с пръстен,само че е за медно.
drm - специалист
И ако смяташ да слагаш крана от снимката ,приготви се да ги сменяш след някой друга година.Виж потърси нещо на Емети,на Херц, и др. качествени марки ,поне да знаеш че няма да ти текне крана.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: