• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
AntonBM - специалист
naB4o, конвектора е част от по-голяма инсталация. Не е 1 външно с 1 вътрешно. Правилата по-горе са за климатици. Те много се товарят, докато докарат нормална температура в помещението (от там на наляганията в изпарителя и кондензатора).
Конвекторите работят с вода и обикновено са много консуматори на 1 чилър. Дали ще намалиш мощността на консумация на 1 от многото конвектори или не - малко ще повлияе на чилъра. Все пак да се намалява мощността когато няма нужда от отопление винаги е полезно – пести се енергия.
BAlexandrov - специалист
:) Човека пита за електрическа печка - конвектор.
Аз си мисля, че той е най-добре да се спира.
naB4o - специалист
Точно печка на стената Adax. Ясно, ама може да направя 1 експеримент тези месеци, като я пускам или не я спирам. Може да си взема 1 от тези електромерчета в контакта :)
BAlexandrov - специалист
Според мен при ел конвекторите няма значение как работи за ефективност, а само колко време, така че тази топлина, която през деня е минала през стените навън си е чиста скъпа загуба. Въпрос е само на комфорт, че ще изстива помещението и ще му трябва повече време за затопяне. Ако се пуска час преди да се прибереш в къщи ще е оптимално според мен.
BAlexandrov - специалист
BAlexandrov написа:
Взех подобно дистанционно - вчера цяла вечер програмирам :-D
С обучаване му направих три копчета да отговарят за три режима на температурата и после 4 макроса, които да ги пускат вечер и сутрин.
Проблемът е, че трябва да седи някъде насочено към климатика и да не се пипа :?
Много удобно си работи - всичко само си прави :)
Ще си поръчвам още едно за другия климатик. Ако някой иска за 50 лв. сега е момента да каже.
  • 1
  • 2

Тема "Начин на ползване на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: