Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
BALKY - специалист
Здравейте майстори,
моля за малко помощ !!! На шпаклована с колор кит стена и грундирана с разреден латекс след нанасяне на "две ръце" на основният латекс след като започна да изсъхва се появиха т.нар. "шупли" :(((. Аз започнах да ги махам, но сега нивото на изчистените петна е по-ниско от здравата част..Дайте идея как да го "лекувам" това нещо, че вече съм на приключване и не ми се ще да прещпакловам целият коридор.
Предварително благодаря за съдействието..

п.п. Имате ли представа колко пари излиза работа с материали за направата на стени с "Рафаело"( незнам дали точно така се казва ).На външен вид стената изглежда лъскава на нюанси и може да се мие..
toni_g79 - специалист
BALKY написа:
Здравейте майстори,
моля за малко помощ !!! На шпаклована с колор кит стена и грундирана с разреден латекс след нанасяне на "две ръце" на основният латекс след като започна да изсъхва се появиха т.нар. "шупли" :(((. Аз започнах да ги махам, но сега нивото на изчистените петна е по-ниско от здравата част..Дайте идея как да го "лекувам" това нещо, че вече съм на приключване и не ми се ще да прещпакловам целият коридор.
Предварително благодаря за съдействието..

п.п. Имате ли представа колко пари излиза работа с материали за направата на стени с "Рафаело"( незнам дали точно така се казва ).На външен вид стената изглежда лъскава на нюанси и може да се мие..
кое пада?колор кита или боята?иначе петната трябва да ги шпакловаш пак и шкурене!!!
peter_m - специалист
Миналата година имах подобен проблем. Колор кит, грунд (на леко) и после реших да боядисвам с леко голд (уж хубава и скъпа боя). Около един час след боядисването започна да се пука на места и да се надига латекса... реших че е нещо инцидентно, почнах да изкърпвам няколко участъка ... но в последствие след по-детайлно оглеждане видях че навсякъде така става ... Последва много "мама му ..", махане на латекса с шпатула (общо взето падна много лесно), после пак шпакловка, пак търкане ... В магазина ми измъмриха - ами имало незнам си каква несъвместимост (никъде не пише че има каквато и да е несъвместимост), ставало понякога така ... Пак последва "мама му" ... И после боядисах целия апартамент с леко интерин цвят и аромат и леко за тониране ... нямах никакъв проблем.
BALKY - специалист
Шуплите се отлюпват до основа и много лесно се отделят с шпакла...
wentii - специалист
Да не би да имаш влага по стената? Шпакловката суха ли беше? Каква марка е латекса? Колкото до лечението-без пришпакловане едва ли ще минеш :-D
housedoktor - майстор
Лоша основа е това.Възможна е несъвместимост между продуктите -това е многократно дискутирано във форума.Както каза колегата -грунд и шпакловка наново е най -сигурното решение
ако основата не е хубава трябва задължително грунд преди шпакловката !

Тема "латекс-шупли-помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: