• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nasko_nerva - специалист
Някой знае ли с какви фланци се произвеждат българските ел. бойлери - Дипломат, Теси и Електролукс. Интерисуват ме повече малките модели 30 и 50 литра.
Искам да си взема 30 литров бойлер и да му сложа серпентина, но за целта трябва да знам с какъв фланец да бъде серпентината. В един магазин разбрах че Електролукса е с елепсовиден фланец - но дали и малолитражните модели са с същия не са сигурни.
Друг проблем е че серпентината при елепсовидния фланец е дълга 42 см. а аз нямам данни за дълбочината на водосъдържателя на 30 литровите бойлери. Може това да ме принуди да мина на 50 литров бойлер.

Ако някой разполага с полезна информация, моля да помага.
LazarGanev - "Велик майстор"
С какво ще го топлиш и щом нямаш бойлер защо не си купиш направо 80л със серпентина?
bibiqn - специалист
Аз също имам бойлер теси 80 литра .Та търсих из нета ама не намерих от къде си взема серпентина за да го закача към парното.Ако има някоий сайт с подобно инфо нека каже.

Прикачен файл

boiler.jpg
за този болер
boiler.jpg (14.49 KиБ) Видяна 7701 пъти
drm - специалист
За Теси знам че фланците са кръгли ,и ако не се лъжа са от стандартните размери.Така че си купи фланец със серпентина и реотан ,и си готов.
bibiqn - специалист
Това е проблема че няма от къде да го купя в моя град.Затова търся в интернет амаа за сега на камък.
drm - специалист
Потърсете в нета продуктите на фирма МИКИМАК ЕООД.Те имат добър набор от фланци със серпентина и реотан-всякъкви модели фланци.
bibiqn - специалист
drm написа:
Потърсете в нета продуктите на фирма МИКИМАК ЕООД.Те имат добър набор от фланци със серпентина и реотан-всякъкви модели фланци.
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=2681
как да разбера за кои модел са
drm - специалист
Фланците са 3-4 стандарта,те имат от всички.
nasko_nerva - специалист
LazarGanev написа:
С какво ще го топлиш и щом нямаш бойлер защо не си купиш направо 80л със серпентина?
Бойлера ще се ползва само в кухнята. Ще е мотиран там, а тя е малка. Затова искам малък бойлер - да не заема много място. Ще го вържа към парното. Банята ми е на другия край на къщата и за нея си имам бойлер 120 литра, но поради дългото разстояние не е удачно да се прекарва вода в кухнята. Не искам никакви рециркулации и други подобни, защото това ще ми излезе може би дори по скъпо, а да не говорим за къртене, тръби и т.н.
Един бойлер 30 литра - 180 лв. и един фланец със серпенитина 45-70 лв. и си решавам проблема. Не мога да разбера обаче дали серпентината ще се побере на дължина в 30 л. бойлер.
nasko_nerva - специалист
drm написа:
Фланците са 3-4 стандарта,те имат от всички.
Имат само два вида:
С елипсовиден фланец - за Дипломат и Електролукс
С кръгъл фланец - Не е ясно дали става за Теси
  • 1
  • 2

Тема "Видове фланци за електрически бойлери. Серпентини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: