• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
v1p3ra - напреднал
Може ли тези които имат Рехау да проверят дали прозореца, който се отваря, долната панта където е дали "подухва" през нея.Тази вечер пипнах подухва леко, а горната панта е перфектна.Възможно ли е да има изкривена панта или нещо такова?

Прикачен файл

0010.jpg
0010.jpg (37.22 KиБ) Видяна 3771 пъти
v1p3ra - напреднал
Качих и снимка моля за отговори, ако подухва какво мога да направя, на другите така ли е или само на мен? А друг въпрос отвън на дупчиците, които са за против конденз в самия стъклопакет имате ли тапички или може и без тях.Моля за отговори
perdeee - специалист
Малко над пантата като отвориш прозореца би трябвало да имаш един ексцентрик,завърти го малко за да прилепя плътно дограмата и да не духа
DMN - майстор
За този ексцентрик става дума. За да го завъртиш, трябва да го издърпаш малко навън.

Прикачен файл

01.jpg
01.jpg (50.08 KиБ) Видяна 3701 пъти
v1p3ra - напреднал
perdeee написа:
Малко над пантата като отвориш прозореца би трябвало да имаш един ексцентрик,завърти го малко за да прилепя плътно дограмата и да не духа
Благодаря утре ще пробам и ще пиша какво е станало, но да не объркам нещо и после аз да съм си виновен.Моля те кажи къде по точно се намира този ексцентрик, ако си с Рехау снимай ми точно къде се намира.А от показаната снимка, немога да разбера, но при мен май няма такова нещо.Помагайте да оправим положението, че зима иде :)
velsi - Почетен майстор
Това, което е на снимката е от задната страна на крилото, към пантите, противоположно на дръжката. Във вертикалната част. Иначе Рехау си е Рехау, но обкова, който е използван при тебе може да е всякакъв.
pavkatay - майстор
velsi написа:
Това, което е на снимката е от задната страна на крилото, към пантите, противоположно на дръжката. Във вертикалната част. Иначе Рехау си е Рехау, но обкова, който е използван при тебе може да е всякакъв.
Обкова прилича на 'Сигения' (може да бъркам), но всички от една паница са сърбали така,че регулировката е една и съща. Би трябвало да има регулировка и на положението на пантата към крилото(пак ексцентрик) -това би трябвало да реши проблема ,ако не- натягат се ексцентриците на мартината към насрещниците.
Няма какво да объркаш непоправимо-върти спокойно :)
ralev - специалист
DMN написа:
За този ексцентрик става дума. За да го завъртиш, трябва да го издърпаш малко навън.
Не този колега, а едно ексренчице на пантата в (повечето случаи болтче) с лек ход. Снимаи пантата или по точно това което се вижда от нея при отворено крило.
DMN - майстор
Ето пантата при отворен и затворен прозорец.

Прикачен файл

02.jpg
02.jpg (38.67 KиБ) Видяна 3603 пъти

Прикачен файл

03.jpg
03.jpg (47.91 KиБ) Видяна 3603 пъти
v1p3ra - напреднал
ЗА това ли става въпрос над болтчето има + и -. Накъде да го завъртя и с какво или да го бутна към + или -. Помагайте, ако е това.Според мен за това говорите.Обкова е Мако

Прикачен файл

0012.jpg
0012.jpg (48.63 KиБ) Видяна 3578 пъти
  • 1
  • 2

Тема "PVC Rehau" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: