Всички въпроси за вилата.
kaishew - специалист
А тук е през лятото

Прикачен файл

Picture 237-1.jpg
Picture 237-1.jpg (253.33 KиБ) Видяна 5861 пъти
masterrichi - специалист
Кайчев ,махни тези таранки а си пусни златна рибка ,много по красива е и издържа на студ.Пък и твоето езерце отговаря на изискванията да могат да се размножат рибките.
NeoBoss - специалист
удрянето и чупенето на леда е крайно не желателно , звуковите вълни могат да убият рибките.
Spassow_lbg - специалист
NeoBoss написа:
удрянето и чупенето на леда е крайно не желателно , звуковите вълни могат да убият рибките.
и аз така съм чувал, подобре с топла вода.

от леда няма как да се разпука бетононто корито стените са към 30 см,

бивш басейн-тъста го е правил преди 20-30 години и не е мръднал.
сега това лято го пробвах като езерце и се получи, напролет вече ще се разширява малко и ще има и плитко място.

между другото бях пуснал 15тина кубинки за комарите и в края на лятото бяха над 200-300бр, за тях незнам дали ще оцелеят.
ognqnko - напреднал
Извенете ме за спама,но какво е 15 кубинки,които вече са към 200/300бр.?Някакъв вид рибки ли е?
vlad0 - специалист
Нищо няма да им стане на рибите, все пак повече от 20 см. лед няма как да се образува, на долу ще имат още 120 см. вода.
Spassow_lbg - специалист
ognqnko написа:
Извенете ме за спама,но какво е 15 кубинки,които вече са към 200/300бр.?Някакъв вид рибки ли е?
кубинки викаме на малки рибки който се ползват за жива стръв по принцип. Те нса вид Гупа и са внесени през 60 години от южна америка и се размножават много добре в нашите водоеми.,
хранят се основно с ларвите на комарите и затова пуснах около 15броя в езерцето. За мое учудване се и размножиха и сега предполагам са 200-300 може и повече, поне толкова ги пресметнах. още са мънички.
Градинар - специалист
Кубинки по магазините казват на два вида различни риби.
1. Гамбузия - Gambusia holbrooki
2. Псеудоразбората - Pseudorasbora parva
Последна промяна от Градинар на ср ное 03, 2010 12:04 pm, променено общо 2 пъти.
Градинар - специалист
Най-добрата температура за зимен сън на езерните животни е +4 градуса. При тази температура водата има най-голяма плътност и тя се придвижва надолу. През зимата при температура -20 градуса по-дълбоките зони на езерцето ви ще бъде точно +4 градуса. Ето защо дълбочината на езерцето трябва да бъде 1метър или по-голяма.

Изображение

Растенията и животните ще ви носят голяма радост и наслада. Отблагодарете им се като им осигурите подходяща среда, в която да се чувстват добре.
Не ги мъчете. Съветвайте се със специалисти
ognqnko - напреднал
6+ от мене за мненията на колегата Градинар.

Тема "Езерце с рибки- как се зазимява?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: