Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
complast - специалист
ebahti написа:
Постели 2 пласта найлон отзад
И отдоло.Полиетилена заровен е вечен.
ЧефоС - специалист
Dimitur написа:
Здравейте отново,

Претеглих вариантите и май ще мина на варианта за часта на мазата да използвам Бетон Б30 и отвътре мазана хидроизолация
За мен това не е правилно решение на ТОЯ ЕТАП. Обяснявам защо мисля така: Все още не си отлял бетона. По-силна марка, и с добавки против влага само помага. Но мазана изолация отвътре.... :? Вярно, че Изомакс Еласта издържа обратно налягане, и няма да има влага в помещението. НО.... Глупава вода няма. По капилярен път тя ще проникне през цялата дебелина на бетона, и ще достигне до мазаната изолация. Няма да влезе в помещението, но ще остане в бетона. И така, бетона ще е подгизнал от влага, и няма да изсъхне никак бързо. Не говоря какво се случва с бетон, подгизнал от влага. А арматурното желязо колко ще е годно на постоянна влага?

Моля, помислете върху моите размишления. Зная, че ще получа нападки, но се чувствам длъжен да споделя какво мисля по въпроса.
Последна промяна от ЧефоС на ср ное 03, 2010 5:44 pm, променено общо 1 път.
boltik - специалист
Ами защо ще хабиш материалите? Като почнеш да наливаш бетона ще се свлече пръст в бетона и там където има пръст в бетона ще се появят най малкото петна.Най-вероятно м/у пода и стените.Някак си много семпло гледаш на нещата ако ти ще живееш там.Но все пак ти си решаваш.Има много варианти зависи ти какво искаш????? :?
ЧефоС - специалист
Това също е голям проблем. Вижте сами какво правят неграмотните "майстори" от Раковски с прекъснат бетон и едностранен кофраж. Може да си увеличите снимката за по-ясно виждане на безобразията им :x

Прикачен файл

P8160150.jpg
P8160150.jpg (103.17 KиБ) Видяна 5166 пъти
stenmark - специалист
Чефо не мога да разбера защо постоянно се жалваш от твойте майстори със сигурнос има други обяснения ;например че си извикал защото не че са прехвалени майстори ,а офертата е по-малко пари?Май изобщо не можеш да го преживееш още?Мисли по-позитивно и че това което следва може да бъде направено по-добре!
ЧефоС - специалист
Колега stenmark,
Въпроса не е до парите.
Щом съм решил да строя, означава, че съм посъбрал някаква сума. До където стигнат, съобразно обстановката. Но съм бесен, че псевдомайстори ми строиха къщата. Подобни екземпляри има и във форума. Просто се предоверих на предприемача. А той е коректен наивник. Търпи загуби, и си остава наивник.
Илиян Илиев™ - майстор
vipltd написа:
Здравейте,
Използувай добавки към бетона.
Едната представлява каша,която се сипва в дъното на кофража.
Другата действува капилярно,добавя се в бетона за стените.
Има и мазана хидроизолация с пенетронно действие,полага се от вътрешната страна.Спира дори и напорни течове.
Ако може марка и име на изолацията с пенетронно, пенетрационно или там каквото действие има.

А иначе бате чефо лека полека ще си признае, че са го нагъзили, така както се е правил на хитрец. И за да не е единствения нагъзен агитира наляво и надясно за наемане на майстори с ниски цени.

Поне в една тема да напише с ръка на сърцето - Не наемайте ефтиняци за да не ви нагъзат като мен.

Обаче НЕ, той ги препоръчва за да може после да се смее на хорските мъки и неволи, така както на него му се присмиват комшиите, понеже със сигурност се е бил в гърдите и пред тях. На това му се казва българска завист - да завиждаш на все още непостигнатите успехи на околните, били те и съфорумци.

п.п. Бате чефо, на твойта възраст биенето в гърдите и хитруването са противопоказни за либидото. При най-малкия неуспех и после няма вдигане с месеци. Вярно, че залога е голям, защото при успех ще стои все нагоре, но по-добре веднъж в месеца, отколкото 3 пъти подред веднъж годишно. :wink:

п.п.п. Иначе си прав за постоянно влажната и мокра арматура. Виждал съм такава на постоянно подгизнали балкони. След сваляне на напукания от ръждата бетон(защото ръждата набъбва и не и дреме, че около себе си има бетон и цепи всичко на поразия) самата арматура добиваше диаметър наполовина от оригиналния след очукване на ръждата до здраво.
ArturDent - Почти Безобиден
complast написа:
ebahti написа:
Постели 2 пласта найлон отзад
И отдоло.Полиетилена заровен е вечен.
Но трябва да си купиш такъв, който е за оранжерии. Другия се разгражда в почвата (би трябвало). Това за екология, уж.
Вземи си 0.2 мм, аз такъв сложих.
stivemaster - майстор
Абе дал съм линк на предната страница ама нещо не ми се е получило и ето го пак http://www.isomat.gr/index.php?option=c ... uct_id=112
това е шпакловка с проникващо по капилярите в дълбочина (пенетронно) действие.
Пробвано работи вътре бетона стои като замръзнал .Активизира се от навлизаща вода .

А и нещо важно при изливането на бетона да се ползва вибратор задължително ако нямате потърсете под наем.
Последна промяна от stivemaster на чет ное 04, 2010 10:16 pm, променено общо 1 път.
lbi
1.Сложи си първо фондалин или найлон дебел и тогава наливай бетона! Ако имаш повече пари наливай с голяма марка бетон нито влага нито дявол ще влезне вътре.2.После с течната хидроизолациа намажи от вън стените и като исахнат ги покрии пак с фондалина и стените и заравяи.3. Където са ти ивичните полета и ще насипваш обратния насип с фракция да е от ситната задалжително и трамбовай през 20 см като праскаш с вода да слегне по добре.4. След това сложи фибран 2 см. покри го с фондалин или найлон сложи скарите и си готов с кота 0.00 .

Тема "Хидроизолации заложени още в кофража на основите на мазата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: