• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
empaher - напреднал
И аз съм имал проблем с това ...Първият път беше с лилав хамелекон....покри на 4тата ръка и пак имаше леки черти при щпаклована стена с колоркит(ново строителство)....имал съм проблем и в панелен апартамент стар таван 2 ръце бяло и не покри(бг боя) още 2 ръце гръцка и пак не покриваше....накрая му ударих 2 ръце шпакловка колор кит и след 2 ръце боя стана перфектен....при теб обаче най-вероятно причината трябва да е в оцветителя на латекса....имал съъм и проблем с лимонен цвят хамелекон фасаген....но не беше много грапиращо ,зашото беше за навън !
marian1 - майстор
Здрасти колега, според мен, не ставаш за тази работа с латекса.Не се сърди,но много хора мислят че могат да боядисват,но на практика не е така-както и в твоя случай.Доколкото мога да видя от качеството на снимките,този ефект със сигурност не е от грунда а от неправилно нанасяне,и неправилна пропорция на латекс-вода-мече.

Искам да ти кажа,че нито се изтъквам,нито ти се карам, нито нищо,само искам да кажа,за да не се чудиш защо и от къде е,че грешката не е в завода,а в "майстора"...с пожелание за успех и разбиране от твоя страна към това,че няма как да изкажа всички тънкости-защото трябва и ние хляб да ядем .... :lol:
marian1 - майстор
Pinto написа:
Мисля да правя вътрешна изолация на външната стена с гипскартон. Ще се шпаклова само където се свързват плоскостите. Това до тук от майсторите. За мен остава боядисването с латекс - бял. Прочетох доста теми из форума, но съветите са противоречиви, а искам да уточня преди да започна да боядисвам.
1. С грунд или направо латекс
2. Горе-долу колко пъти се минава гипскартона, за да стане добре
3. Препоръчайте марка латекс. Из темите май са споменати всички налияни на пазара.
Ако пък има подробно описано и не съм го намерил, дайте препратка
Сега четох и твоето и се забавлявам малко.Имам предвид,че правиш една голяма грешка,а тя е да оставиш друг да боядиса шпаклованото (да завърши докрай работата си ) по този начин оставяш монтажника на картона да остави недокрай изпипани нещата или с забележки (може би),а вече е платено....сети ли се вече?
diduli - специалист
Имах същия проблем преди 2-3 години само че по стените се получи така.Шпакловка с сатен гипс след това разредена боя на Оргахим и след това 2 ръце гъста.Ела да видиш същото като тавана ти.Тази година освежавах с същата боя само че на Мегахим ,само тонирана с цвета на Оргахим и всичко се оправи.Мисля че боята на Оргахим се казваше Пармезан.
unclebim - специалист
Не се вижда много добре на тези снимки, но прилича на твърде сух валяк на първата ръка латекс, т.е. разнасяне на боята на твърде голяма площ, при което се получава една грапава структура на местата, където боята не е достатъчно. Този дефект не се оправя със следващите ръце, те повтарят вече образуваната структура и впоследствие тези места отразяват светлината различно, особено е видно на таван поради страничното осветление от прозорците.
toni_g79 - специалист
unclebim написа:
Не се вижда много добре на тези снимки, но прилича на твърде сух валяк на първата ръка латекс, т.е. разнасяне на боята на твърде голяма площ, при което се получава една грапава структура на местата, където боята не е достатъчно. Този дефект не се оправя със следващите ръце, те повтарят вече образуваната структура и впоследствие тези места отразяват светлината различно, особено е видно на таван поради страничното осветление от прозорците.
:shock: :?
и друг път съм боядисвал, но сега се замислих, че май по-скоро мажа :-)
:? нека да си споделя размислите и да помоля за съвет:

всичко е картон шпаклован до фино с стром21
изшкуркано (180-200) и съм забърсал с влажен парцал
мисля да грундирам с Ceresit CT17 - щото такъв ми остана
латекса не съм го купил, но съм чувал че не се купува на Оргахим
Някой да посъветва :
- Грунда с какво да го нанеса ? Ако е с валяк с какъв ?
- А латекса ? до сега съм използвал само валяк с дълъг косъм, но сега мисля да е с къс. Гледам че има някякви валяци велурени - как мислите ?
- Защо първо се нанася по-рядък латекс ? така се прави ако не е грундирано ли ?
toni_g79 - специалист
jimmybeamy написа:
и друг път съм боядисвал, но сега се замислих, че май по-скоро мажа :-)
:? нека да си споделя размислите и да помоля за съвет:

всичко е картон шпаклован до фино с стром21
изшкуркано (180-200) и съм забърсал с влажен парцал
мисля да грундирам с Ceresit CT17 - щото такъв ми остана
латекса не съм го купил, но съм чувал че не се купува на Оргахим
Някой да посъветва :
- Грунда с какво да го нанеса ? Ако е с валяк с какъв ?
- А латекса ? до сега съм използвал само валяк с дълъг косъм, но сега мисля да е с къс. Гледам че има някякви валяци велурени - как мислите ?
- Защо първо се нанася по-рядък латекс ? така се прави ако не е грундирано ли ?
Има изписано по темата много,потърси малко ,и отговори има много и то противоречиви,и тук няма да получиш еднозначен ;) важното е на кой ще повярваш !!!!
Ако си си решил да грундирваш-нанася се с голяма четка,след изсъхване на грунда се нанася латекса с късокосмест валяк,боята се разрежда според описанието и не повече,по-рядък латекс се нанася вместо грунд за да попие в повърхността и да създаде по-добра основа(зъб) за същинското боядисване.
nivanov - специалист
По спомени специално на този грунд пишеше при работа с гипсокартон да се пробва след разреждане, и ако оставя гланцирана повърност - да се разреди допълнително до 1:12 или докато спре да гланцира повърхността.
Поздрави,

П.С. Знаех си, че беше така ... :>

Леко Водоразредим грунд - концентрат
Ако по повърхността има гланцови участъци,
трябва да се намали нанасяното количество
работен разтвор или грунда да се разреди повече,
например до 1:12.
casparcho - специалист
Проблема е в латекса !!!!!!евтиния няма добра покривност ...въпреки , че сега слагаме ***** от 25 лв кофа от 25 кг и мога да кажа ,че ефекта е поразителен толкова евтин латекс и така да покрива...не съм очаквал.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Проблем с боядисването на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: