• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
glorious - специалист
LazarGanev, 100-120лв не са проблем щом върши работа и е надежно. На мен дори ми казаха на прима виста,че работата отива към 150лв.Има ли значение какъв магнетвентил и диференциален термостат, марка модел?Както казах не искам да стане като с термоглавите, иначе досега да съм го поръчал на моя специалист./той също ми предлага такъв метод за бойлера/.Колко шуми това и как шуми? Аз бойлера ми е в мокро помещение след кухнята,ама все пак?!

П.С
Предполагам,че щом са нагласили печката да охлажда системата на 40 градуса при гасене,са имали нещо предвид.Същото важи и кога да стартира помпата. :?
filmatoplo - майстор
По принцип това се прави със зонална помпа с възвратен клапан само за бойлера и с контрол от диференциален термостат мерещ горе и долу в бойлера , или само с ел клапан или задвижка командвана от 2 термостата -над колко гр да стартира и под колко гр да спира с разлика към 5 гр. Първи вариант 400-500 лв , втори 150-200 лв.
LazarGanev - "Велик майстор"
Магнетвентила щрака като контактор, ама какво ти пречи като е в котелното? Един евтин диференциален термостат, сравняващ температурите на котела и бойлера управлява магнетвентила да се отваря, когато температурата на котела е по-висока. Ако има зонална помпа - ще командва и нея.
Bobivan - специалист
На мен ми не пречи,ама някой път като е до бойер 80 литра и не е близо до котелното капризните клиенти се дразнят.... :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
Клапана може да се постави още в началото на лъча към боилера , я в котелното ,я в колекторното табло -за шума вече не отговарям :lol: тогава кран със задвижка и готово -цената е пак толкова .
deyanyovkov - специалист
А ще дадете ли конкретни параметри за трите варианта и откъде можем да си ги закупим елементите? Лично аз съм си "Направи си сам":) и може да е малко по-дървено, ама удовлетворението после е пълно:)))
filmatoplo написа:
Клапана може да се постави още в началото на лъча към боилера , я в котелното ,я в колекторното табло -за шума вече не отговарям :lol: тогава кран със задвижка и готово -цената е пак толкова .
turistak - специалист
Здравейте,

Ако в горелка фероли се отделя много пепел и се образуват налепи от лоши пелети, има ли начин да се направят настройки за избягване/намаляване на налепите поне?
filmatoplo - майстор
Клапана със задвижка се казва -двупътем вентил със задвижка -виж в Гугле изображения ще излезнат сумати вентили и фирми които ги продават.Сензора на бойлера да се монтира по ниско за да може да се зарежда до долу балона , и ако започне къпане със загряд бойлер по рано да сигнализира че бойлера се нуждае от нов заряд .Само че клапана е нормално затворен и се контролира от 2 термостата -единия е заедно с помпата нагласен на такава температура която искаме да го заредим най малко примерно 60 градуса и ще отваря клапана над 60 , втория термостат пък ще регулира до каква температура ще го загряваме и ще затваряме клапана над 62 гр.Първия термостат мери водата на системата на изхода на котела -камината , а втория термостат мери долу в бойлера .Клапана е затворен под 60 гр , над 60 в котела е отворен -до 62 в бойлера .Тоест термостат 1 подава само захранване на термостат 2 и той командва ел задвижката .Ако можете с друго направете го толкова гъвкаво .
rudiba - помощник
Аз от 4-5 години съм със магнет-вентил ТОРК и диференциален термостат на ИНТИЕЛ. Магнет-вентила е еднопосочен, 220В и до сега не съм имал проблем с него. Монтирал съм го на входа на бойлера и при включване се чува само едно леко цъкане, което изобщо не дразни - напротив даже се ослушвам да го чуя за да съм сигурен че всичко е наред. Задавам на термостата разлика от 3 градуса и сутрин водата в бойлера е винаги гореща.

П.П. Пропуснах да кажа, че тогава много трудно го намерих тоя вентил и цената му беше около 80лв., а сега ги гледам в ebay че ги има на доста по-ниска цена.
filmatoplo - майстор
Да торка са много безшумни ,аз съм монтирал цол и четвърт 1 1/4 и едвам цъка -брозов корпус със син ел магнит . :)
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: