Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
terzosub - помощник
Моля за идей как да си направя макара от пластмаса или полиамид.Диаметъра и да е около 7-8 см.височината около 2см.Ако някой си е правил нещо подобно моля да сподели.Или ако някой разполага с такава и не му е нужна съм готов да я купя.
sparow - специалист
Предполагам за някъкъва бубина.В работата съм правил подобна макаричка,за едни ел.магнити на компресори за газ.Целия клапан по спомен беше 1500лв. и затова се наложи промяна на бубинката-Оригинално е капсулована с макаричката.На струг от тефлон се врътва нова.И нататък са ел.техниците.Докато опитвах обаче да отворя старата подадох твърде много и теловете искочиха и стана чудо.после 2дена немога да очиста универсала от намотани конци :lol:
bisplus - специалист
Подобни макари съм виждал по железарските магазини...ползват се за направата на плъзгащи врати.
terzosub - помощник
Макарката ми трябва за навиването на въже на харпун,но аз веяе си направих една от тефлон.Сега проблема е как да измисля аванса тоест да реголирам въртенето на макарата или по точно с каква скорост да отпускам въжето.Ето и няколко снимки:
terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.21219629]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.21219614]Изображение[/URL]

Тема "Макара" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: