• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Мерси, то пироните не са вариант, ако ще се ходи по него, по-скоро лепилото.
EDI - майстор
Кове се в черната 10 см лента, после отгоре се слага една дебела ивица битумно лепило и следващото платно покрива черната лента и пироните.По него се ходи спокойно.Ама доколкото разбрах, ще правиш наве над тераса, какво те притеснява, там ще стъпващ няколко пъти в годината.
batence81 - специалист
навес е за долните помещения, но е и тераса за 2-рия етаж
batence81 - специалист
Колкото и близо да се ребрата винаги ще има играене на дъските като се ходи по тях, затова изофлекса дали е удачен вариант, защото ще се цепи? Покривните мушами по-здрави ли са, или каквото и да взема трябва да сложа няква плоскост върху дъските за здравина?
ZMeyGorianin - майстор
Ако ти е голям наклона на навеса и лепиш цял лист /10м./ е голям гърч. Листа се смъква и трябват 4 човека за да го придържат. Аз сложих един слой битумен грунд и после наковах листите. Обаче беше през лятото и от слънцето залепна идеално.
EDI - майстор
Проблема му е, че навеса ще е под на тераса, доколкото разбрах.В такъв случай няма да стане с битумни материали.Ковеш дъски, отгоре VIDIFLOOR, отгоре лепиш гранитогрес с еластично лепило от СМ16 нагоре.Отдолу си правиш каквото искаш.
batence81 - специалист
аз го бях написал в началото, отдолу погледнато е наве, но е тераса за 2-рия етаж, трябва да се стъпва върху него
batence81 - специалист
EDI написа:
Eдно руло 10 квадрата беше към 50-55 лева.Кове се с галванизирани пирони с големи глави.По принцип се нагрява с горелка и се лепи, но може и със студено битумно лепило, аз го правих така.
А слага ли битумен грунд под лепилото и помниш ли марката на лепилото и колко дебела е битумната мушама с посипките?
EDI - майстор
Няма смисъл от грунд.Студено битумно лепило имат всички производители на силикони, аз ползвах на ЦЕРЕЗИТ, в патрони по 330 мл е, с обикновен пистолет се работи.Не знам колко точно беше дебелината, но с посипката е някъде към 4 мм.Моите рула бяха български, някъде в русе ги правеха марка ИЗОФЛЕКС.Намерих и сайта - http://www.salambo-bg.com/ .
kapanec - специалист
Ковеш дъски, отгоре VIDIFLOOR, отгоре лепиш гранитогрес с еластично лепило от СМ16 нагоре.Отдолу си правиш каквото искаш.това което ти kaзва Edi
  • 1
  • 2

Тема "ребра за дъски за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: