Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pulsar - специалист
Да разбирам ли, че това 0,4 е някакво провисване, а не отклонение от размера? И ако е провисване за каква дължина :? ?
nunep - специалист
PULSAR: Знака с 0.4 от чертежа означава грапавост на повърхноста. И конкретно 0.4 е хонинговане или суперфиниш.
shulio - специалист
Какво мислите за задвижване със зъбни ремъци. Предлагат отворени ремъци с метална вложка на цена около 25лв на метър за 32мм широчина. По спецификации издържат 4000N натоварване, но мен все ми се струва че няма да издържат. Говорим за машина която ще обработва само дърво
velsi - Почетен майстор
Според мене няма от какво да се притесняваш. А и този ремък както го описваш ми изглежда доста сериозен.
shulio - специалист
PU - усилени зъбни ремъци
Предлагаме широка гама безконечни усилени зъбни ремъци продукт на "Megadyne" - Италия и "Mitsuboshi" - Япония.Те са специално пригодени за предаване на мощност и транспортиране при много високи натоварвания и високи скорости(до 10 000 об./мин.).
Произвеждат се по-размери на клиента,стандартни и двойно-назъбени с дължини от 1500мм до 22700мм.
Стандартни ширини(мм):10;16;25;32;50;75;100;150.
Стандартни стъпки:
>>Т5/Т5DL; T10/T10/DL; T20/T20DL.
>>AT5/AT5DL; AT10/АТ10DL; AT20/AT20DL.
>>XL/XLDL; L/LDL; H/HDL; XH/XHDL.
>>RPP5/RPP5DL; RPP8/RPP8DL; RPP14/RPP14DL.
>>MTD8M;ATG10 K13;P2.

Това им е описанието. Значи си струва да пробвам дали ще могат да издържат на натоварването да задвижат портала на машината. Който да кажем е около 60-70 кг.

Предимството което виждам аз е че няма никакъв луфт при обръщане на посоката и може да се направи машина 10 метра ако искаш :).

Има колега който е направил такава машина

http://nesa.mylivepage.com/image/513_%D ... IM1124.JPG

дано даде мнение
velsi - Почетен майстор
Не можах да видя снимките, защото не ме пуска, но ти май говориш за задвижване с ремък вместо винт. Както при принтерите. Не знам тогава. Аз по начало съм скептичен към такова решение.
shulio - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=7XwM_azm ... =1&index=4

Ето тук има една с такова задвижване

Ориентирах се към ремък, защото от фирма Явор ми обадиха такава цена за рейка че се отказах да ги гледам изобщо.
mooooka - напреднал
Каква е цената на линеен метър :? колега че си се отказал.
emilvtc - специалист
Как се решава проблема с луфтовете при зъбната рейка - примерно при смяна на посоката? Това не е ли проблем при такъв вид задвижвания?
shulio - специалист
Цената която обявиха за рейка с права резба ( или там както му се вика ) дълбока 5мм тоест модул 5 - цената която казаха е 220лв на метър - за тези пари може да се докара и СВД 30-40 мм от ексорор

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: