• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
maroka - специалист
Здравейте Колеги.

Мъча се с драйверите за ЛАН и WiFi на една Toshiba Satellite L 655.
При покупката не ми беше предоставен диск с драйвери, поради причината че лаптопа не включвал ОС и директно да се свалят от Нета. Това няма да го коментирам колко логично ми прозвуча.

Както и да е, отворих си сайта на Toshiba и свалих необходимите ми драйвери за Win 7-32 bit.

Проблемни са ми обаче драйверите за Лан-а и безжичната връзка.
Издирих ги по кода на производителя, но системата не ги приема.
Пробвах и с останалите производители, но резултата беше същият.

Преди време също работех на L-серия на Toshiba и тогава имаше проблем с драйверите за саунд картата и модема. Трябваше да се инсталира един фикс и всичко после се оправяше.
Чудя се дали и тук случаят не е подобен :?

Доста се порових в Нета, но не намерих решение.

Ако някой има конкретна идея ще се радвам да я сподели :)
torbalan - Дървен философ
логично е, разбира се :)

след като не купуваш операционна система - хората от де да знаят какви драйвери да ти дадат :)

потърси някой, който е купил същия лаптоп с уиндоус седем и вж на него какво са му дали в двд-то с драверите :)

и друго - много вероятно е да има нещо като биос (или нещо специфино за тошиба) за инсталиране и да е необходимо то да се сложи преди драйверите на другите устройства...
С 2 леви - специалист
Възможно е да няма драйвери за вин7, възможно е да иска определена последователност на инсталиране на другите драйвери (примерно: първо блутут, после лан, накрая ви-фи). Чети книжката на лаптопа.
maroka - специалист
Мерси за отговора, но не си много прав :)

Не зная колко често си купувал части за настолни конфигурации, но там ти дават драйвери за всеки чарк. В повечето дискове има такива за XP/Vista/7 + Linux :)

Но така, или иначе драйвери нямам и трябва да се оправям със ситуацията :)

До колегата С 2 леви: драйверите са инсталирани в тази последователност. Wi Fi-то го слагам последно: преди това минавам през chipset, HDD protection, VGA, sound ...

PS. Драйвери за Win 7 има, дори на няколко производители: Broadcom, Atheros (принципно с тях работят), Intel, Realtek.
Лошото е, че засега няма резултат с нито един от тях :)
ognqnko - напреднал
Предполагам че си го направил,но да споделя и аз как се оправям в подобна ситуация.Отдолу на лаптопа около лепенката със сер.номер и модела му има друга лепенка на която пише модела на WiFi с което е комплектован.И търся драйвери от самия негов производител,или пак от съпорта на Тошиба,но вече знам за какво да търся/предлагат няколко модела на комплектация/.Помагат ми понякога и дрв. от ОС виста,за модела.
maroka - специалист
Да Колега, направих и това. Производител и модел намерих от самата система и информацията, която се предлага.
ceco78 - специалист
премахни устройството от Device manager и като ти изпише ,че е открито ново устройство инсталирай от диска
Бай Член - специалист
Дай малко повече информация. Какво точно не работи?
Инсталираш оригиналните драйвери, не ти дава устройството с ?? в Device Manager-a но и не работят мрежите (чудно как и двете, след като ползват различни модули)
Или имаш ??? и ти пише че не работи устройството?

Само като идея, някой драйвери искат да се инсталира с функцията -десен бутон - Run as Administrator.
tarlyo - специалист
Пробвай през windows update. все ще качи някакви.
Ще напишеш ли тук точния модел на лаптопа Satellite L655 - PSK1EE или друг е модела (това го пише на лепенка отдолу)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с wireless на Toshiba" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: