От мобилни телефони до цифрови камери
torbalan - Дървен философ
mirk написа:
:? То има всичко щото всеки китаец е тръгнал да прави електроника. Ако може хватката да става толкова лесно, що тогава на видеокартите слагат специален TV OUT. :?
защото видеокартите са предназначени за монитори...
а телевизорите от близкото минало бяха мноооу зле като качество...

към днешна дата обаче нещата стоят по друг начин - всеки телевизор е и монитор, както и обратното - всеки монитор е и почти готов телевизор...

аз в момента например на стационарното РС нямам "монитор" а само един телевизор...
PiOnEeR - помощник
Аз искам да вържа лаптопа си към телевизор, но просто нямам HDMI или TV OUT на лаптопа търся този начин. Ако исках да ползвам за настолен компютър телевизора просто щях да го свържа като 2ри монитор с дадения TV Out ;)
ами опитай с преходник... мисля, че ще стане...
mirk - майстор
:? И кажи какъв е резултата че и аз се замислих дали не мога да пусна на CRT телевизор през SCART буксата му картина от компютъра.
при мен по с VGA кабел си излизаше нормално, все едно си закачил външен монитор...

имаше някакво ограничение за макс. резолюция, но не помня точно колко беше (някъде около 1400 май беше) и по-нагоре не щеше, но то може да е от видето или бог знае от какво друго...

сложих HDMI кабел, защото по него върви и звука и картината...

тоест със SCART ако се направи хитро - може и звук и картина да се пусне...
mirk - майстор
Едвали ще стане. На повечето преходници пише нещо от сорта че не подържа монитори и компютри.

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories

Not suitable for monitors designed solely for computer use. Please Note this is not to connect pc from moniter port to tv or vcr etc.
mirk - майстор
Разгледах настройките на вградената видеокарта на компа видях че има монитор 1 и монитор 2 :? а само една букса VGA и нищо друго.
Разглеждайки китайските джаджи предположих че ми трябва нещо като VGA сплитер и проблема с двата монитора е решен, предполагам. А ако реша към едната букса да вържа телевизора май ще ми трябва и още един специален преходник Следва кабел за трите чинча до телевизора :? май станаха много китайски букси по веригата и едвали картината ще си заслужава оплитането в кабели и преходници.
мхм
тез преходници май вярно не стават за целта...
rum_sz - специалист
Нещо се бърника и в картата,и кабела ако е по дълъг от 1.5м картината на телевизора се разваля.Синковеца беше направил нещо подобно но бързо се оказа.
boltik - специалист
Аз ползвам тази връзка и чакам някой да каже каква е разликата м/у моята връзка и HDMI-то като качесво:?

Изображение

Тема "Видео кабел от лаптоп до ТВ как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: