• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1tar - специалист
Направи застраховка на жилището.За 30-40 лв ще се подпалите,толкоз ще ти вземе някой да ти оправи чудесиите
moimoimoi - майстор
a клемите на електромера обозначени с 23-24 и 61-65 какво пише на тях?
hooliganm - помощник
Утре ще ги снимам и тях и ще покажа.
Този контролен електромер е в едно бунгало,което се пада в страни от основната постройка.В къщата и на 2-та етажа инсталацията и предпазителите са си като хората.Просто в бунгалото от много години са си така кабелаците и никой не се е сетил да ги постегне.Въпреки че предишния ни квартирант,който ни е и роднина беше ел.инж..Предприемача с когото сега работя има ел.фирма.Ама като ви чета май трябва да пообърнем внимание на кабелаците,че бунгалото дървено.
dobcho_vn - специалист
Чакай ся.Аз едно не разбрах.Основния е-р е в твоята къща.А тоз другия е някакво бунгало отделно от нея.Ако е така не виждам смисъл да се тегли проводник за единия сигнал.По-добре един часовник на място.
hooliganm - помощник
Ами този електромер цифровия,дето е в бунгалото си е основния и си е ...наш.отделно на 2-ри етаж в къщата имаме квартирант и човека иска да има и нощна.И викам да не давам 15-20лв за часовник да дам 7лв за една жица и да опъна до главния електромер.Е дадох 7.50 лв за 20м 0.5 кабел.Дадох и 20 лв за един електромер от старите двойнотарифен(след 2-3 часа се сетихме,че в мазата е нашия стария).5-6 лева бензин...Значи дадох към 35 лева е така на вятъра,отделно колко нерви...Ама така е когато първо се действа вместо да се мисли :)Отивам уттре да купувам от колхозния пазар един часовник.Сериозно се замислих и да повикам някой да пооправи инсталацията около главния електромер.
dobcho_vn - специалист
Да ти кажа ли и още една пречка тотално да се ядосаш :) Е-р може да командва и други т.е. си има релеен изход за тая цел.Обаче за да го вържеш трябва да отвориш е-р т.е. да го разпломбираш...
PCL82 - майстор
Щом като токът в къщата ви минава през тази инсталация в бунгалото непременно вземете мерки.

Намери човекът от енергото, ако трябва съобщи за авария или създай такава, за да дойдат. Трябва да сменят кабелите (най-вече входящата нула) на цифровия електромер. В момента е неграмотно и опасно за живота ви!
vvk79 - специалист
аз така и неможах да разбера кой електомер за къде е но ще ви кажа едно . ако искате да минете на две тарифи без енергото няма да стане плащасе 23 лева и те си правят всичко вие и да си сложите двойнотарифен пак ще си плащате като за еднотарифен
Сега си мисля че на вас входния ви е двойнотарифен тоест този електронния и след него имате от старите пак двойнотарифен ама нямате часовник ами значи ви трябва часовник и да се свърже както трябва
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: